Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Noviteti za 2016.

Ovo su nove 'igračke' američke vojske

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američke vojnike ove godine očekuju nova, tehnološki naprednija oružja i vojna oprema a ovo su neki od noviteta kojima će se sigurno obradovati.

1. Pomorskoj floti će se u 2016. pridružiti PCU Ford, najveći i najskuplji ratni brod ikada, tehnološki je napredniji od svih svojih prethodnika. Ovaj nosač zrakoplova imat će opremu koja će omogućiti brže polijetanje zrakoplova.

Pročitajte i ovo Ilustracija laseri na ratnim brodovima Novo moćno oružje moći će pogoditi kovanicu s udaljenosti od jednog kilometra, a to će koštati tek malo više od 11 eura Ilustracija Pokazivanje snage Sjeverna Koreja ne miruje: Isprobali su još jedno oružje



2. Vojnici će imati aplikaciju za pozivanje u slučajevima napada
Nett Warrior je novi sustav za tablete koji omogućuje vojnicima da prate jedni druge na bojnom polju, a sada će dobiti i aplikaciju koja će im omogućiti pozive u slučaju da budu napadnuti ili trebaju pomoć.

3. Stižu i mini dronovi
Mini dronovi teže samo 18 grama, ali imaju standardne i termalne kamere koje mogu otkriti položaj neprijatelja. Američki specijalci testirali su dronove 2015. a britanska vojska koristi ih još od 2013. godine.



4. Nove podmornice
Američka podmornička flota bit će bogatija za dvije nove borbene podmornice, klase Virginija, koje su opremljene najnovijim i najboljim tehničkim dostignućima podmorskog ratovanja.

5. Zaštitne naočale za noćno kretanje

Američki vojnici u ovoj će godini biti opremljeni i najnovijim zaštitnim naočalama koje imaju napredne termalne senzore. Vojnici će noću uvijek moći vidjeti metu koju ciljaju, čak u mraku i kroz dim.

6. Nove mačete

Možda nisu toliko uzbudljive kao dronovi ili podmornice, ali dio su opreme američkih vojnika koju koriste na Pacifiku i koja im je neophodna za kretanje kroz džunglu. Jedna strana oštrice mačete funkcionirat će poput noža, a drugom će se moći i piliti, piše portal Under the radar gdje možete pogledati i fotografije.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene