Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Loša sreća

Novi Zeland: U rudniku zatočen tinejdžer i to na prvi radni dan

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedan od 29 zatočenih rudara u Novom Zelandu je i 17-godišnji tinejdžer kojem je to bio prvi radni dan.

Joseph Dunbar je prošli četvrtak proslavio 17. rođendan i kobnog dana je u rudniku proveo točno sat vremena prije eksplozije. Njegova majka Phillipa Timms kazala je za New Zealand Herald kako se sa sinom doselila u gradić na jugu zemlje jer su htjeli početi novi, bolji život.

Pročitajte i ovo Napad na regiju Harkiv Na obrazovnu ustanovu Ruski napad na granici s Ukrajinom: Četiri osobe prevezene u bolnicu, ima i mrtvih Eksplozija u hidroelektrani kod Bologne Užas kod Bologne VIDEO Eksplozija u talijanskoj hidroelektrani: Četvero radnika poginulo, za nekolicinom se još traga

>> Novi Zeland: Spasioci rudara pripremljeni i na najgore

Joseph je ubrzo shvatio kako želi raditi u rudniku i to mu je u posljednje vrijeme bio glavni cilj. Trebao je krenuti s radom u ponedjeljak, no došao je već u petak u želji da upozna teren i ljude s kojima će surađivati te ih je poslije zamolio da ostane do kraja radnog dana. Do eksplozije je došlo u četiri sata poslijepodne i još se ne zna što je s rudarima zatočenim unutra.

Prvi robot se pokvario

Akciju spašavanja onemogućuje otrovni plin i očekuje se ulazak drugog robota unutra koji bi trebao provjeriti stanje. 'Njegova jedina želja je bila stvoriti karijeru u rudniku i bio je jako uzbuđen, čak ekstatičan što počinje raditi. Nadam se dobrim vijestima, no situacija nije obećavajuća. Tješi me činjenica da je sam htio sići u rudnik i vidjeti ga onako sretna i ponosna na prvi radni dan, to su slike koje želim zapamtiti', kazala je potresena majka.

Prvi robot, kojeg su spasilačke ekipe poslale u unutrašnjost, pokvario se na nakon 550 metara tunela. Sada se sve nade polažu u drugi robot koji je stigao na mjesto eksplozije. Policajci ističu kako je još preopasno da u okno pošalju spasitelje jer je moguće da dođe do još jedne eksplozije. Također, napominju kako se vjerojatnost da je jedan od rudara preživio, smanjuje iz sata u sat.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene