Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sve manje nade

Novi Zeland: Spasioci rudara pripremljeni i na najgore

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izgledi za spašavanje 29 rudara smatranih nestalima već tri dana u rudniku na Novom Zelandu sve su manji u ponedjeljak, usprkos optimističnim izjavama novozelandskog premijera.

'Ostajemo optimisti ali pripremamo se na sve mogućnosti koje uključuju i mogućnost smrtno stradalih nakon onog što se dogodilo', izjavio je zapovjednik lokalne policije Gary Knowles na konferenciji za tisak. Direktor ugljenokopa u kojem je došlo do eksplozije u petak ujutro Peter Whittall također je u ponedjeljak ujutro izrazio sumnju u uspjeh spasilačke operacije. 'Istina je da nismo imali nikakve vijesti otkad su dvije osobe uspjele izaći iz rudnika. Obiteljima postaje sve teže kako sati odmiču', izjavio je on novinarima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna MINISTRICA NA KONFERENCIJI Objavljeni prvi rezultati istrage pogibije rudara u rudniku Soko: Nije bilo eksplozije Rudari, ilustracija (Foto: Getty Images) EVAKUACIJA U TIJEKU Strava u rudniku: Deseci rudara ostali zarobljeni u nakon požara, za njih 75 se ne zna gdje su

>> Novi Zeland: Nakon eksplozije 27 rudara ostalo pod zemljom

Riječ je prvim izjavama novozelandskih dužnosnika u kojima se otvoreno govori o mogućnosti da su rudari poginuli u eksploziji metana u rudniku ugljena Pike River. Te izjave bile su hladni tuš nakon nade koje su izazvale optimistične izjave novozelandskog premijera Johna Keya na tv postaji Sky News. 'Informacija kojom raspolažem govori o tome da ima kisika u rudniku te da su svi izgledi da su rudari uspjeli doći do džepa s takvim prilivom kisika te da su stoga živi', kazao je Key.

Od eksplozije u ptak nije bilo kontakta s 29 rudara u rudniku Pike River, smještenom na zapadnoj obali Južnog otoka Novog Zelanda. Spasilačkim službama još uvijek nije dopušten ulazak u rudnik zbog visokih koncentracija plinova koji bi mogli izazvati eksploziju. Kako se procjenjuje, operacija spašavanja sigurno neće početi prije utorka. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene