Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gubi strpljenje

Novi ultimatum Erdogana: 'Posljednji put upozoravam, vodite svoju djecu iz parka!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Turskoj i dalje tenzije između prosvjednika i snaga reda koje samo čekaju nova naređenja premijera Erdogana.

Turski premijer Erdogan ima sve manje strpljenja za tisuće prosvjednika koji gotovo već dva tjedna prosvjeduju u Gezi parku. U Istanbulu je izdano posljednje upozorenje da se maknu ili će policija ponovno upotrijebiti suzavce i vodene topove.

Pročitajte i ovo Edi Delija i Sanja Jurišić Sezona pred vratima Vatrogasci najavljuju prosvjed, ne žele u vatru za 900 eura: "Ovaj put ne odustajemo. Idemo do kraja" Recep Tayyip Erdogan Nemiri bez kraja Turski vojnici poginuli u Iraku: Erdogan sazvao hitan sastanak

Premijer Erdogan posljednji je put upozorio prosvjednike. U roku od 24 sata moraju napustiti mjesto okupljanja. 'Nitko ne može zauzeti park. Sve dosad smo bili strpljivi, ali našem strpljenju je kraj. Posljednji put upozoravam: majke i očevi, molim vas odvedite svoju djecu odavde', kazao je Erdogan.

>> VIDEO Erdogan predlaže referendum, a prosvjednike nemilice 'guši' suzavcem

Erdogan uzvraća i na prozivke Europskog parlamenta - za prekomjernu uporabu sile. 'Turska čak nije ni članica Europske unije. Stoga, kako se usuđujete donositi takve zaključke', kazao je.

U Vladina obećanja o referendumu za gradnju u parku - prosvjednici ne vjeruju i ostaju na ulicama. 'Premijer kaže – d'at ćemo prosvjednicima 24 sata da napuste park'. To su opasne riječi. Na kraju će oni i ući u park i napasti nas, isto kao što su to učinili kad smo se tek okupili, iako su rekli da neće', kazao je jedan od prosvjednika.

I cijelu prošlu noć trajali su sukobi. U Ankari policija je suzavcima i vodenim topovima rastjerivala prosvjednike. Ista slika i u Istanbulu - prosvjedi, vodeni topovi, ulice u plamenu. Prosvjedi koji traju dva tjedna odnijeli su pet života, a gotovo 5.000 ljudi je ozlijeđeno.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene