Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi trag

Misteriozan poziv ključan u rješavanju slučaja nestanka Maddy McCain?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
16 minuta nakon što je u svibnju 2007. godine iz portugalskog odmarališta nestala djevojčica Madeleine McCann policija u Lagosu je primila poziv zbog provale. Taj bi poziv, ispostavilo se, mogao biti ključan za rješenje slučaja nestale Britanke.

Navodno je taj poziv bio trik koji je policiju odveo u drugom smjeru. Policija u Lagosu dobila je poziv od tvrtke za alarmne sustave iz Lisabona i većinu snaga su poslali u gradić Odiaxere, 15-ak kilometara sjeveroistočno od odmarališta Praia da Luz gdje gdje je odsjela obitelj McCann

Pročitajte i ovo Alex Batty Nestao u Španjolskoj Pronađen dječak koji je nestao prije šest godina, sumnjalo se da je otet: Danima je hodao, a onda je naišao kamion... Kate i Gerry McCann Nisu komentirali postupak Obrat u slučaju portugalske policije i nestale Maddie: Roditelji djevojčice na ovo su čekali godinama, ali im nije donijelo utjehu

Britanski mediji pišu kako postoji mogućnost da su otmičari aktivirali alarm te tako dobili na vremenu, jer je policija izgubila gotovo sat vremena na dojavu o provali gdje su poslali nekoliko policijskih automobila koji su se kasnije morali vratiti u odmaralište gdje je prijavljen nestanak 3-godišnje djevojčice.

Poziv policijskoj stanici u Lagosu je otkriven u novoj analizi telefonskih poziva.

Portugalski istražitelj i bivši policajac Paulo Pereira Cristovao rekao je za Mirror da vjeruje kako je djevojčica oteta i odvedena u obližnje spilje koje nikad nisu pretražene.

Cristovao je postao šef portugalske Agencije za nestalu djecu iste godine kada je nestala Maddy McCann. Danas kritizira svoje kolege koji su vodili istragu te dodaje kako Maddy nije pronađena zbog ljudske pogreške. 

"Mislim da je u ovoj istrazi bilo puno pogrešaka i propusta - od policije do vlade", kazao je Cristovao. "I na kraju dana smo zaboravili jednu osobu - Madeleine McCann".

Cristovao vjeruje da netko i dalje zna detalje o toj noći 3. svibnja 2007. i da ih skriva od istražitelja.

Njegova je teorija da je Madeleine mogla biti odvedena u špilje u malom gradiću na plaži Burgau, nekoliko kilometara dalje uz obalu. Na tu je ideju došao kada se stavio u poziciju otmičara u svom prvom posjetu apartmanu iz kojeg je Maddy nestala.

Uoči 10. godišnjice njezina nestanka bivši policajac kaže: "To je za mene bilo najvažnije. I to sam i učinio prvi put kada sam posjetio Praiu de Luz. Stavio sam se u poziciju otmičara, nekoga tko ne zna ništa o regiji i ulicama - gdje bih stavio tijelo djevojčice? Stajao sam na vratima apartmana - desno je grad Portimao, tamo je puno ljudi, puno zgrada. Da sam je oteo tamo ne bih htio ići. Znači lijevo i pronaći prvu lokalnu cestu. Dovela me ravno u gradić Burgau. To je obližnja plaža s puno kamenja i pećina. Odlično mjesto da nekoga sakriješ. A koliko ja znam, policija nikada nije pretražila to područje jer bi trebali ronioce. Kada čujete glupe teorije da su Madeleine oteli Cigani ili izvanzemaljci, ova se čini jednako dobra".

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene