Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ključni svjedok

Novi pomak u slučaju Maddie McCann: Bivši prijatelj osumnjičenog svjedočit će protiv njega

Roditelji Madeleine McCann
Roditelji Madeleine McCann Foto: Afp
Glavni osumnjičeni za otmicu Madeline McCann, koja je nestala prije 17 godina, u veljači će se ponovno naći na sudu zbog silovanja i seksualnog napastovanja više žena i jedne djevojčice.

Svi napadi za koje se sumnjiči 45-godišnji Cristian Brueckner dogodili su se razdoblju od 2000. do 2017. na području portugalske obale u regiji Algarve, gdje je 2007. nestala i Maddie. Očekuje se da će na suđenju izjavu dati i ključni svjedok, Bruecknerov bivši prijatelj, Helge Busching.

Busching je već svjedočio protiv Bruecknera zbog čega je ovaj završio u zatvoru na sedam godina za silovanje žene (72), no Bruecknerovi odvjetnici tvrde da je lagao o dokazima. Njemački sud sad je odbacio te tvrdnje i Busching će ponovno svjedočiti protiv Bruecknera na novom suđenju, javlja The Sun.

Brueckner je 2008. postao glavni sumnjivac u slučaju nestanka Madeline McCann, upravo zahvaljujući svjedočenju bivšeg prijatelja koji je sudu rekao da ima snimke na kojima se vidi kako 45-godišnjak siluje više žena.

Pročitajte i ovo Prosvjed francuskih poljoprivrednika Blokada glavnog grada Opsadno stanje oko Pariza, poljoprivrednici blokirali četiri autoceste: Na terenu 15.000 policajaca

Busching je u lipnju prošle godine prvi put javno komentirao slučaj. Za njemački je Bild kazao kako je Brueckner komentirao otmicu tada trogodišnje djevojčice i rekao "da nije vrištala".

Pročitajte i ovo Wagner zastrašivanje i teror Otkriveno što zapravo rade plaćenici Wagnera: "Putinu je to jako važno, proganja ga paranoja..."

Inače, objavljeni su novi detalji iz sudskih dokumenata u kojima su optužbe da je u travnju 2007. oteo dijete s plaže prije nego što ga je natjerao na seksualne odnose s njim, a sve se dogodilo samo mjesec dana prije nego što je Madeleine nestala iz svojeg kreveta u portugalskom ljetovalištu.

Aktualno Veliko veselje na istoku Hrvatske: ''Na svijet je došla predivna pahuljica" Beba alpaka - 1 Beba alpaka - 1 Foto: DNEVNIK.hr Beba alpaka - 2 Beba alpaka - 2 Foto: DNEVNIK.hr Beba alpaka - 3 Beba alpaka - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Beba alpaka - 4 Hrvatska Veliko veselje na istoku Hrvatske: ''Na svijet je došla predivna pahuljica" 1/4 >>

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene