Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potraga se nastavlja!

Novi misterij: S kim je razgovarao pilot neposredno pred polijetanje?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potraga za nestalim zrakoplovom svakog dana otvara nova pitanja, a odgovora niotkuda.

Pilot nestalog zrakoplova Malaysian Airlinesa navodno je imao misteriozan telefonski razgovor netom prije nego li je MH370 uzletio iz Kuala Lumpura.

Pročitajte i ovo Danka Ilić tijelo nije pronađeno Rekonstrukcija monstruoznog ubojstva malene Danke: Ovo je i dalje najveća enigma Nestala Danka Ilić Objavljene najnovije informacije FOTO Oglasila se austrijska policija: ''Razjašnjen je identitet osoba...''

Istražitelji sada pokušavaju otkriti s kim je kapetan na letu MH370 Zaharie Ahmad Shah razgovarao na telefon u kokpitu neposredno prije polijetanja zrakoplova, piše Malaysia Chronicle.

Otvorila se nada da će trag prema tom telefonskom razgovoru dati odgovore na barem neka pitanja o nestalom zrakoplovu, no nikakvi detalji za sada nisu poznati.

Inače istraga usmjerena na pilota je nastavljena, a istražitelji sada preispituju njegov privatni život. Malezijski ministar jučer je izjavio kako obitelj pilota u potpunosti surađuje s istražiteljima, a naglasio je i kako nitko nije kriv dok mu se krivnja ne dokaže. 

Norveški brod nastavlja potragu za nestalim avionom

Vlasnici norveškog teretnog broda rekli su da i tijekom noći planiraju nastaviti potragu za dvama predmetima koja bi mogla biti povezana sa zrakoplovom tvrtke Malaysia Airlines nestalim 8. ožujka, unatoč tomu što je objavljeno da se službena potraga privremeno prekida jer je premračno.

Teretnjak Hoegh St. Petersburg prvi je brod koji je doplovio u južni dio Indijskog oceana, oko 2.500 km jugozapadno od Pertha, gdje su na temelju satelitskih snimaka zamijećena dva spomenuta predmeta.

'Potragu ćemo nastaviti i tijekom noći uz smanjenu brzinu i uz sve raspoložive reflektore, a brzinu ćemo povećati kada svane', rekao je direktor tvrtke Hoegh Autoliners, Ingar Skiaker na konferenciji za novinare održanoj u Oslu.

'Zasad nema nikakvih izvješća o novim podacima, no ako ili kada nešto pronađemo kapetan će o tomu najprije izvijestili australske vlasti', rekao je.

Hoegh St. Petersburg zasad je jedini brod u južnome dijelu Indijskog oceana, a drugi su na putu onamo. Njihov dolazak očekuje se sutra. Glasnogovornik tvrtke rekao je da će pomagati u potrazi sve dok bude potrebno. U potragu su uključeni australski, novozelandski i američki zrakoplovi.

Dva predmeta otkrivena u Indijskom oceanu u okviru istrage o nestanku zrakoplova na letu MH370 tvrtke Malaysia Airlines, od kojih jedan dug 24 metara, "vjerojatno su najbolji trag koji imamo", rekli su u četvrtak australski dužnosnici.

'Taj je trag vjerojatno najbolji koji zasad imamo, ali moramo otići na lice mjesta da vidimo je li to što vrijedi ili ne', izjavio je dužnosnik Australskih vlasti za pomorsku sigurnost John Young na konferenciji za tisak.

Norveški brod u potrazi za ostacima koji navodno pripadaju nestalom zrakoplovu

'Predmeti su relativno nejasni... plutaju ispod površine i povremeno izviru', dodao je on ističući: 'Veći od dva predmeta ima 24 metra. Drugi je manji'.

Australski premijer Tony Abbott nešto ranije je pred parlamentom iznio 'nove i vjerodostojne informacije temeljene na satelitskim podacima o predmetima koji bi mogli imati veze s potragom'. 'Moramo imati na umu da će lokalizacija tih predmeta biti iznimno teška i moglo bi se pokazati da nisu povezani s letom MH370', upozorio je on.

Kineski ministar vanjskih poslova rekao je u četvrtak kako se nada da će Australija moći poslati svoje snage što je prije moguće da istraže dva predmeta uočena satelitom kako plutaju u južnom dijelu Indijskog ocena. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene