Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dužnosnik CDU-a

Njemačka prima izbjeglice: "Moramo dopustiti tu čovječnost"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
S više od 200.000 zahtjeva za azilom 2014. (60 posto više u odnosu na 2013.), Njemačka je trenutno prva destinacija podnositelja zahtjeva za azilom u Europi.

Visoki dužnosnik konzervativne stranke CDU kancelarke Angele Merkel ocijenio je da bi Njemačka, prva europska destinacija za podnositelje zahtjeva za azilom, "jasno mogla primiti još više" izbjeglica, objavili su njemački mediji.

Pročitajte i ovo Papa Franjo Odao počast Papa pozdravio tisuće izbjeglica: "Svatko od vas zaslužuje pažnju, pokazali ste čvrstu volju" Ilustracija SASTANAK U TIRANI Strah od ruskog i kineskog utjecaja raste, EU smišlja kako ''začepiti'' migracijske rupe

Situacija je apsolutno očajna: Djeca piju vodu iz rupa na ulicama

"U Kurdistanu ima pet milijuna stanovnika na milijun izbjeglica. U Njemačkoj možemo jasno primiti još više izbjeglica", izjavio je za dnevnik Bild utjecajni Volker Kauder, šef parlamentarne skupine CDU/CSU u Bundestagu.

S više od 200.000 zahtjeva za azilom 2014. (60 posto više u odnosu na 2013.), Njemačka je trenutno prva destinacija podnositelja zahtjeva za azilom u Europi.

Taj priljev nailazi na ksenofobne reakcije nekih regija, posebice na istoku i to u Dresdenu gdje pokret Pegida organizira neprijateljske prosvjede spram islama i izbjeglica.

"Moramo i možemo si dopustiti tu čovječnost", kazao je Kauder za list odbacujući zahtjeve regionalnih država koje od savezne države zahtjevaju povećanu financijsku pomoć za prihvat izbjeglica. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene