Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ostale tek dvije epruvete

Bizarna krađa u vlaku podigla policiju na noge: Kamere su otkrile lopova

Ilustracija
Ilustracija Foto: Facebook/NS International
Bizarna i besmislena krađa s potencijalno ozbiljnim posljedicama dogodila se u ponedjeljak na glavnome željezničkom kolodvoru u Duisburgu. Lopov je, naime, ukrao transportnu kutiju s doniranim matičnim stanicama.

U ponedjeljak navečer iz vlaka Intercity Expressa 129, koji prometuje između nizozemskog Arnhema i njemačkog grada Duisburga, ukradena je rashladna kutija s doniranim matičnim stanicama.

U vagon je oko 18:30 sjeo Francuz (59) zadužen za transport matičnih stanica, no kad je vlak stao na postaji u Duisburgu, pokraj njega je prošao nepoznat muškarac i iznenada ugrabio transportni hladnjak.

Pročitajte i ovo PR Oglas Poseban vlak za Vukovar

Pročitajte i ovo Automobil Marija Banožića nakon nesreće "Kolaju papiri" Je li bilo zataškavanja? "Uskoro će izići podatak da je Banožić imao alkohola u krvi. Bilo je prikrivanje!"

Pročitajte i ovo Ilustracija EU digitalne covid potvrde Uhićeno 14 ljudi, pod istragom još 229: Za stotinjak eura kupovali potvrde o cijepljenju protiv korone

Francuz je odmah prijavio krađu saveznoj policijskoj postaji u Duisburgu pa su se u potragu uključile i državna i savezna njemačka policija.

Istodobno su analizirane snimke nadzornih kamera na kojima se vidi lopov koji odnosi kutiju.

"Detektivi u civilu otprije poznaju muškarca po krađama i uspjeli su ga identificirati. Premda znaju njegovo ime, potraga za osumnjičenikom zasad je neuspješna", kazala je policija.

Pročitajte i ovo Ilustracija Umjetna oplodnja U Facebook grupama pronalaze besplatnu spermu: "Za neke je to jedini način"

Krađa je potpuno besmislena jer počinitelj ne može ništa s matičnim stanicama, rekli su iz policije, a dodali su i da je pokrenuta kriminalistička obrada zbog krađe.

Pročitajte i ovo Darivanje krvnih matičnih stanica Kako postati darivatelj Možda biste baš vi nekome mogli spasiti život: "Nikada nije kasno da pokrenemo dobru stvar"

Pročitajte i ovo Anja Franić, Ivica Vidak i reporterka Dnevnika Nove TV Valentina Baus USUSRET KONCERTU ŽELIM ŽIVOT Njegove matične stanice spasile su život, a ona je dva puta pobijedila leukemiju: "Mogu ponovno sanjati svoje snove i ostvariti ih"

Gotovo potpuno prazna transportna kutija na kraju je pronađena na istočnom ulazu u postaju. U njoj su ostale dvije epruvete s krvlju, no odnesene su sve vrećice s matičnim stanicama.

Terapijom matičnim stanicama u većini slučajeva liječe se pacijenti koji boluju od nekog oblika raka krvi. Za većinu bolesne djece i odraslih takva je donacija posljednja nada za ozdravljenje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene