Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nastavljaju potragu

Nizozemci se vraćaju na mjesto pada malezijskog zrakoplova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nizozemski časnici vratili su se u ponedjeljak na mjesto pada malezijskog zrakoplova na letu MH17 na istoku Ukrajine, gdje se nastavljaju potrage za osobnim stvarima i ljudskim ostacima bez obzira na sporadične sukobe u regiji, doznaje se od nizozemskog ministarstva pravosuđa.

"Četiri nizozemska državljana su nazočna na mjestu katastrofe, u ekipi Organizacije za sigurnost i suradnju u Europi (OESS), rekao je jedan glasnogovornik ministarstva Jean Fransman.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Ukrajinci bijesni Rusi likuju zbog papine izjave: "To je poruka Zapadu da prizna da je u krivu" Ukrajina se nosi s posljedicama pucanja brane na poplavljeno područje Nizozemska šalje pomoć Ukrajini: "Strašno je to što se dogodilo"

OESS je dogovorila s Ukrajincima povratak na mjesto pada leta MH17 Malaysia Airlines 17. srpnja, kada je poginulo 298 ljudi, od kojih trećina Nizozemaca.

"Kamioni će odvesti rezultate pretraga na druga mjesta, nakon kojih će bili prebačeni u Nizozemsku", dodao je Fransman.

Članovi Ukrajinske državne službe za hitne situacije (SAS) su zaduženi za uspješnost potraga, koje su počele u ponedjeljak.

Nizozemski stručnjaci morali su prekinuti potrage početkom kolovoza zbog sukoba ukrajinske vojske i proruskih pobunjenika. Nizozemska vlada se više puta žalila na poteškoće u u pristupu mjestu nesreće.

Let MH17 je vjerojatno srušen raketom zemlja-zrak dok je nalijetao istok Ukrajine. Nizozemska je zadužena za identifikaciju žrtava kao i za istragu o uzrocima nesreće. Liječnici sudske medicine su od sada identificirali ukupno 272 žrtava. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene