Obavijesti Video Pretražite Navigacija
I to zbog čega!

FOTO Nije se smijala 40 godina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tess Christian na svakoj fotografiji, bez obzira na to koliko je nasmiješenih ljudi oko nje, ima ozbiljan izraz lica.

Nije lišena osjećaja za humor, ali 50-godišnja Tess Christian ne smije se već gotovo 40 godina. Kaže da na taj način održava zategnuto lice i odgađa nastajanje bora te joj pomaže da izgleda mladoliko, piše Daily Mail.

Pročitajte i ovo Hrvatica dala izjavu za RTV Slovenije Za RTV Slovenije Hrvatica izjavom s Pohorja pokorila internet: "Negdje je u šumi..." Ilustracija otkriven uzrok smrti Pronašli tijelo nestale 36-godišnjakinje prilikom čišćenja HE Čakovec

'Nemam bora jer sam sama sebe istrenirala da kontroliram mišiće lica. Svi me pitaju jesam li stavila botoks, ali nisam. Znam da je to stoga što se nisam smijala niti nasmiješila od kad sam bila tinejdžerica', kaže Tess.

Ona nije usamljena u nastojanju da na taj način odgodi nastajanje bora na licu. I Kim Kardashian je jednom priznala kako se izbjegava smijati ne bi li spriječila bore na licu.

Pojedini stručnjaci tvrde da ovaj bizaran trik čak ima dobar učinak. 'To može biti dobra 'antiageing' tehnika. Bore nastaju zbog čestog smijanja i rastezanja kože na području oko usana, očiju i na čelu. To znamo jer na tom principu radi botoks - kontrolira mišiće lica', rekao je dermatlog dr. Nick Lowe.

Pet stvari koje niste znali o - smijehu

Tess naglašava kako se ne smije, ne stoga što joj je život tužan, dapače - veoma je sretna. 'Nisam nesretna. Volim život, samo ne osjećam potrebu to pokazivati hodajući uokolo s ogromnim osmjehom na licu', objašnjava ona.

Nije se smijala ni nakon rođenja kćeri, niti na svom vjenčanju iako ju je fotograf pokušao nagovoriti da se nasmije barem radi fotografiranja. Kada je napunila 40 godina, njezini su prijatelji već imali bore oko očiju. 'Tada sam shvatila da izgledam mlađe jer nisam potrošila život na smijanje', zaključila je.

Psihologinja Amanda Hills kaže pak da je za naše zdravlje krucijalno da se smijemo. 'Kada se smijete, otpuštate endorfine, poznate kao hormoni sreće zbog kojih se osjećamo dobro. Što se više smijete, sretniji ste, jer neuronima u svom mozgu govorite da ste sretni, čak i kad niste. Vaš mozak ne zna da lažirate osmijeh, jer registrira samo kretnje mišića', kaže dr. Hills.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene