Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Raste broj zaraženih i umrlih

Epidemija gazi sve pred sobom: Od ebole umrlo 1229 osoba

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Samo u posljednja tri dana od ebole su umrle 84 osobe što pokazuje da bolest nezaustavljivo napreduje.

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) objavila je u utorak da je od ebole umrlo 1.229 ljudi, te dodala da su u posljednja tri dana umrle 84 osobe, što i dalje predstavlja brzo napredovanje bolesti unatoč međunarodnoj mobilizaciji.

Pročitajte i ovo Ilustracija Nema lijeka WHO sazvao hitan sastanak zbog izbijanja jedne od najsmrtonosnijih zaraza na svijetu Slika nije dostupna Pomagao trudnici pa obolio Strah u SAD-u: Oboljeli od ebole bio je u kontaktu s čak 80 ljudi

Između 14. i 16. kolovoza pojavilo se 113 novih slučajeva koji uključuju potvrđene, moguće i sumnjive slučajeve, te 84 smrtnih ishoda u zemljama zapadne Afrike, prema novom izvješću WHO-a u Ženevi.

Ukupno je od početka epidemije u ožujku WHO zabilježio 2.240 slučajeva bolesti, od kojih 1.229 sa smrtnim ishodom.

Između 14. i 16. kolovoza najviše (53) je umrlih u Liberiji uz 48 novih slučajeva. Ukupno je u toj zemlji zabilježeno 834 slučajeva zaraze od kojih je 466 umrlo.

U Gvineji, od kuda je epidemija krenula, u tom je razdoblju umrlo 14 oboljelih i zabilježeno je 24 novooboljelih. U toj zemlji je zaraženo 534 osoba od kojih je 394 umrlo.

Situacija izmaknula kontroli: Dobili zapovijed da pucaju na ljude koji prelaze granicu

U Sijera Leoneu je 17 zaraženih umrlo i 38 je novih slučajeva zaraze. Ukupno je bilo 848 zaraženih od kojih je 365 umrlo.

U Nigeriji su zabilježena tri nova pacijenta i niti jedan smrtni ishod u tri dana. U najnaseljenijoj zemlji Afrike zabilježeno je ukupno 15 slučajeva od kojih je 4 umrlo.

Osmog kolovoza WHO je epidemiju ebole u zapadnoj Africi odredio kao 'izvanredan događaj' i 'međunarodni zdravstveni rizik' i preporučio izvanredne mjere u zahvaćenim zemljama. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene