Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dolijali pušači

New York zabranio pušenje u parkovima i na plažama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gradsko vijeće New Yorka odobrilo je zakon koji zabranu pušenja proširuje i na gradske parkove, plaže i druge pješačke zone poput Times Squarea.

'Ovo ljeto Njujorčani koji odu u parkove i na plaže zbog svježega zraka i zabave, udisat će još čišći zrak i sjediti na plaži na kojoj neće biti opušaka', rekao je gradonačelnik Michael Bloomberg  nakon glasovanja.

Pročitajte i ovo Benjamin Netanyahu Bijela kuća zabrinuta Izrael zabranjuje rad katarske medijske kuće: "Iznutra djeluje protiv Izraela" Slika nije dostupna Zabrana masti u New Yorku

'Izglasavanjem zabrane pušenja u svih 1700 gradskih parkova i na 23 kilometra plaža, gradsko nam vijeće pomaže zaštititi Njujorčane, a osobito djecu koja boluju od astme, od štetnog utjecaja pasivnog pušenja', kazao je. Novi je zakon usvojen s 36 glasova za i 12 protiv, a stupit će na snagu tri mjeseca pošto ga gradonačelnik potpiše. Za prekršitelje predviđena je kazna od pedeset dolara.

>> Policija upada u kuće pušača da iskorijeni pušenje

Po Bloombergovim riječima, novi zakon nastavak je borbe koja je počela prije devet godina zabranom pušenja u kafićima i restoranima. 'U zadnjih smo devet godina postigli da više od 350 tisuća ljudi prestane pušiti, pa Njujorčani žive 19 mjeseci duže nego 2002.', rekao je. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene