Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mijenjanje tijeka povijesti

BIZARNA ANKETA Pitali su ljude - 'Biste li ubili malog Hitlera?'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Istraživanje koje je proveo The New York Times pokazalo je kako bi 42 posto ispitanika ubilo bebu Hitlera da ima tu mogućnost.

Tijek povijesti promijenilo bi 42 posto ispitanika New York Timesa, na način da bi se vratili u 1889. i ubilo bebu Hitlera, piše Slate.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Ne može biti premijer ANKETA Slažete li se s odlukom Ustavnog suda o Zoranu Milanoviću? Zoran Milanović i Andrej Plenković REZULTATI ANKETE Tko će sastaviti Vladu? Pogledajte rezultate glasanja u Dnevniku Nove TV

'Dragi čitatelji, biste li ubili bebu Hitlera?', glasilo je pitanje upućeno korisnicima online izdanja njujorškog magazina koji je na taj način pokušao doznati jesu li čitatelji spremni počiniti ubojstvo tek rođenog djeteta.

Od 3.000 pretplatnika, čak njih 42 posto je izrazilo spremnost usmrtiti nacističkog vođu Adolfa Hitlera u kolijevci kako bi spriječili stradanje milijuna ljudi u Drugom svjetskom ratu.

'Hitler je za vrijeme rata bio na heroinu, a vojnici su se borili na 'methu''

Suprotno njima, 30 posto anketiranih je reklo da tako nešto ne bi učinili, a 28 posto je bilo neodlučno.

Rezultati ankete bili su objavljeni i na društvenoj mreži Twiter, gdje se nastavilo argumentiranje za i protiv. Pojedini tviteraši su rekli da je Hitleru trebalo pohvaliti crteže i zatražiti da se tim bavi u životu.

Washington Post uključio se u raspravu napisavši da bi zamolili Hitlerove roditelje da ga odgajaju umjesto njih.

 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene