Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poručio premijer

Nastavak sukoba u Izraelu: "Druge zemlje moraju razumjeti da se ne može s jedne strane podupirati eliminacija Hamasa, a s druge strane pozivati na kraj rata"

Benjamin Netanyahu
Benjamin Netanyahu Foto: Afp
Pravedan rat koji Izrael vodi u pojasu Gaze kako bi "eliminirao" Hamas nastavit će se, rekao je u subotu izraelski premijer Benjamin Netanyahu, pozdravljajući stajalište Sjedinjenih Država u Vijeću sigurnosti UN-a u petak.

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu poručio je da će se rat u pojasu Gaze u kojem je cilj eliminirati Hamas nastaviti.

"Druge zemlje moraju razumjeti da se ne može s jedne strane podupirati eliminacija Hamasa, a s druge strane pozivati na kraj rata, što bi onemogućilo eliminaciju Hamasa", naglasio je Netanyahu, dan nakon što je Washington stavio veto na rezoluciju UN-a kojom se tražio "trenutačni humanitarni prekid vatre" u pojasu Gaze.

Pročitajte i ovo Previše kokodakanja - 4 Puno kokodakanja Tko je sisački prevrtač? "Ja nju držim u ruci, Hrvaticu ne možete držati"

"Dakle Izrael će nastaviti svoj pravedni rat za eliminaciju Hamasa", kazao je premijer.

Sjedinjene Države stavile su u petak veto na rezoluciju Vijeća sigurnosti kojom se pozivalo na "trenutačni humanitarni prekid vatre" u Gazi.

Nacrt rezolucije dobio je 13 glasova za, jedan protiv i jedan suzdržan (Velika Britanija).

"Ne podržavamo pozive na trenutačni prekid vatre", rekao je američki predstavnik Robert Wood. "To bi samo posadilo sjeme za budući rat jer Hamas nema želju za trajnim mirom", dodao je.

  Pročitajte i ovo Ilustracija Rezultati glasanja Trebaju li političari imati službenu bankovnu karticu? Pogledajte kako ste glasali u Dnevniku Nove TV

U ratu protiv Hamasa u pojasu Gaze koji je počeo nakon krvavog napada te islamističke skupine na Izrael ubijeno je dosad 7000 palestinskih militanata, rekao je u subotu izraelski savjetnik za nacionalnu sigurnost.

"To je minimalna procjena", rekao je Tzachi Hanegbi u intervjuu za izraelsku televiziju, dodajući da bi ih moglo biti i više.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene