Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Nema opasnosti da se RS odvoji od BiH

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Republika Srpska neće se odvajati od Bosne i Hercegovine u slučaju jednostranog proglašenja neovisnosti Kosova, izjavio je savjetnik premijera Milorada Dodika, Gordan Milošević.

Švedski ministar vanjskih poslova Carl Bildt u ponedjeljak je izjavio kako strahuje da bi moglo doći do domino-efekta u slučaju proglašenja neovisnosti Kosova, odnosno da bi na istu ideju mogla doći i Republika Srpska. No, Dodikov savjetnik Milošević izjavio je kako Republika Srpska nema "potencijala to učiniti, čak i kad bi željela".

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna U Bosni rastu političke tenzije?! 'Odcijepi li se RS, Hrvatska će vojno intervenirati' Slika nije dostupna Sarajevo: Sastanak predsjednika vladajućih stranaka

"Zašto bismo mi to napravili - uništili sve što smo dosad postigli, uništili sve mogućnosti koje nam se nude u zamjenu za scenarij koji nema nikakva izgleda za uspjeh? Nismo tako glupi", rekao je Milošević novinarima u Bruxellesu dodavši kako nema "nikakva smisla uništiti Bosnu da bismo stvorili vlastiti svijet".

"Može se očekivati da će biti Srba koji će biti vrlo nezadovoljni
činjenicom što Kosovo možda više neće biti dio Srbije, no isto tako mislim da će isti ti Srbi biti puno uzrujaniji zbog visokog
telefonskog računa što će ga primiti taj dan", slikovito je rekao
Milošević.

Dodikov je savjetnik rekao kako "mnogi pojedinci i mnoge zemlje imaju interes povezivati Kosovo i Republiku Srpsku, no mi u tome ne sudjelujemo", kazao je.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene