Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vijesti iz NASA-e

POVIJESNI DOGAĐAJ 'Da, postoje druge vrste u svemiru'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki astronaut Scott Kelly objavio je povijesno otkriće s Međunarodne svemirske postaje.

Prvi put u povijesti u svemiru je procvjetao jedan - cvijet. Američki astronaut Scott Kelly objavio je povijesnu vijest da je jedna cinija širom rasklopila svoje latice.

'Prvi cvijet koji je uzgojen u svemiru ne ostavlja nikakve sumnje - da, u svemiru uistinu postoje i druge vrste', napisao je Scott na svojem Twitter profilu.

Pročitajte i ovo Sergej Šojgu i Vladimir Putin Oružje u svemiru Putin odgovorio na glasine da razvija svemirsko nuklearno naoružanje: "SAD zna..." Kalifornijski požar iz svemira (Foto: AFP) Odnijeli najmanje 25 života Zastrašujuće snimke: Pogledajte kako kalifornijski požari izgledaju iz svemira



Kako su objasnili u NASA-i cinija nije odabrana za prvu biljnu vrstu u svemiru zbog svoje ljepote već da bi pomogla znanstvenicima da shvate kako biljke rastu i cvjetaju na mikrogravitaciji. U svemiru su već uspješno uzgojene salata i pšenica, ali nikada jedan cvijet.

U prosincu još stvari nisu izgledale tako dobro - činilo se da cinijama ne godi život u svemiru. No, onda su se počele oporavljati i napokon se pokazale u najljepšem izdanju, piše Independent.

U nekim novim misijama biljke će imati sve veću važnost za astronaute jer će biti njihova poveznica sa životm na Zemlji, ali i temelj za život ljudi u svemiru.  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene