Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kritična situacija

Ukrajince pogodio ogroman problem koji ih dovodi do očaja, a Rusi su počeli gomilati snage: "Aktivni su u svim smjerovima"

Ukrajinski vojnici na bojištu u blizini Bahmuta
Ukrajinski vojnici na bojištu u blizini Bahmuta Foto: Afp
Ukrajinski dužnosnici izvijestili su o napretku ruskih snaga u Ukrajini, ali i da im veliku prijetnju predstavlja manjak streljiva.

Ukrajinski dužnosnici upozorili su da Rusija provodi ofenzivne operacije duž većeg dijela bojišnice pri čemu ukrajinska vojska pokušava zadržati svoje položaje, ali joj počinje nedostajati streljiva, a financiranje SAD-a je u zastoju.

Intenzivne borbe odvijaju se na sjeveroistoku teritorija gdje se susreću regije Hakrov i Luhansk. Ukrajina je ranije objavila da je povukla svoje snage iz sela Krokhmalne u Harkovu kako bi zauzela povoljnije obrambene položaje, a ruske snage nastavljaju vršiti pritisak na to područje.

Glavni stožer ukrajinske vojske rekao je da su se ukrajinske snage suočile s 13 napada u blizini Krokhmalne, na Tabaiivku sjeverozapadno od sela i na Stelmakhivku na jugu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Objavili epidemiolozi Englezi i Nijemci upozorili građane koji putuju u Hrvatsku: Turisti se zarazili parazitom

"Neprijatelj se fokusira na veliki broj topničkih napada, pokušava napredovati", rekao je glasnogovornik zapovjedništva kopnenih snaga o situaciji u blizini Krokhmalne, prenosi CNN.

Nedavni nalet ruskih ofenziva događa se u trenutku kada je Ukrajina upozorila da se suočava s kritičnim nedostatkom streljiva.

Povećan je pritisak i na području oko Bahmuta, a ruski napori se koncentriraju na jugozapadu grada, uglavnom oko uništenih sela Klishchiivka i Andriivka.

Pročitajte i ovo Hutisti napali britanski brod, Britanci im srušili dron - 2 u Crvenom moru Britanci objavili fotografije trenutka napada: Hutisti im gađali brod pa stigla reakcija

Narednik Oles Maliarevych iz 92. zasebne brigade rekao je da neprijatelj gomila snage, a da veliku prijetnju predstavljaju i bespilotne letjelice kojih Rusi imaju znatno više od Ukrajine. 

Ukrajinski vojni glasnogovornik odgovoran za operacije na jugu u regiji Zaporižje Oleksandr Shtupun rekao je da su ruski napadi sada usmjereni na ponovno osvajanje teritorija koje je Ukrajina povratila.

"Osvajači su vrlo aktivni, povećali su broj napadačkih i jurišnih operacija. Drugi dan zaredom izvode 50 borbenih angažmana dnevno. Neprijatelj je aktivan u svim smjerovima", dodao je.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene