448757
448757
448757
448757
448757

Napadač u Kopenhagenu je porijeklom iz BiH

  • , 02.09.2016., 19:14
  • Autor:
  • komentara

Napadač na policajce u Kopenhagenu je porijeklom iz BiH i povezuje ga se s Islamskom državom.

 
 
 
 
Policija u Christianiji (Foto: AFP)
Policija u Christianiji (Foto: AFP)

Muškarac koji je osumnjičen za pucnjavu u Kopenhagenu, u kojoj su ozlijeđena dva policajca i jedan civil, državljanin je Danske, koji je u tu zemlju došao iz BiH kada je imao četiri godine, priopćila je danska policija.

Policija o 25-godišnjem muškarcu navodi da se sumnja da je povezan sa terorističkim grupama, prenosi AFP.

'On je očito povezan sa militantnom islamskom grupom Milatu Ibrahim i gaji simpatije prema Islamskoj državi', navodi policija.

No, ističu, trenutno nema dokaza da su te 'simpatije' utjecale na pucnjavu, koja se u srijedu uvečer dogodila u Kopenhagenu.

Podsjetimo, incident se dogodio u Christianiji, četvrti Kopenhagena koju su stanovnici 1970-ih proglasili kršćanskim autonomnim područjem.
 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se