Obavijesti Video Pretražite Navigacija
List tvrdi, diplomat sumnja

Napadač na karikaturista osumnjičen za planiranje napada na Clinton?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Napadač na danskog karikaturista Kurta Westergaarda bio je umiješan u planiranje terorističkog napada na američku državnu tajnicu Hillary Clinton u Keniji, piše u nedjelju časopis Politiken, ali je jedan danski diplomat ipak izrazio sumnju u taj napis.

Danski dnevnik Politiken koji se poziva na kenijske medije, kaže u svom internetskom izdanju da je od 'izvora obavještajnih služba' dobio potvrdu o umiješanosti mladog Somalijca u planiranje napada na američku državnu tajnicu u prigodi njezina posjeta Keniji u kolovozu prošle godine. Dvadesetosmogodišnji muškarac čiji identitet nije objavljen, ali živi u Danskoj, optužen je u subotu za pokušaj ubojstva autora kontroverznih karikatura proroka Muhameda. Po pisanju Politikena, još lani je bio uhićen u policijskoj operaciji u Keniji. Dnevnik ističe da se 'u kenijskim glasilima uhićenje 28-godišnjeg muškarca povezivalo s tim terorističkim planovima' protiv Hillary Clinton.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Teroristički čin' i ubojstvo Napadač na danskog karikaturista proglašen krivim Slika nije dostupna Član Al-Kaide Ustrijeljen napadač na karikaturista koji je crtao Muhameda

Danski veleposlanik u Nairobiju Bo Jensen, odgovarajući na pitanje danske agencije Ritzau, doveo je u pitanje pisanje Politikena, rekavši da muškarac nije bio uhićen u Keniji zbog planiranja terorističkog napada, već zato što 'mu isprave nisu bile uredne'. Kenijske vlasti nisu potvrdile da je neki stanovnik Danske umiješan u napad na Hillary Clinton, dodao je veleposlanik. 'Kenijske vlasti nisu nam nikada to potvrdile. To je tek priča za novine', kazao je.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene