Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Član Al-Kaide

Ustrijeljen napadač na karikaturista koji je crtao Muhameda

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Danska policija ustrijelila je Somalijca za kojeg se navodi da je član Al Qaide.

Somalijac je ustrijeljen pri pokušaju oružane provale u kuću karikaturiste koji je 2005. razbjesnio muslimanski svijet karikaturama Proroka Muhameda. Somalijac naoružan sjekirom i nožem ustrijeljen je u nogu i ruku kada je bacio sjekiru na policajca, a njegove rane nisu opasne po život, te se nalazi u bolnici u Aarhusu. Za 28-godišnjaka se zna da je član somalijske terorističke skupine al-Shabaab, koja ima bliske veze sa Al Qaidom istočne Afrike. On je imao urednu radnu dozvolu boravka u Danskoj, a policija tvrdi da nije imao pomagača.

Pročitajte i ovo Požar u Kopenhagenu Vatrogasci na terenu VIDEO Požar zahvatio simbol Kopenhagena: "Ovo je katastrofa, izgorio je naš Notre-Dame" Slika nije dostupna List tvrdi, diplomat sumnja Napadač na karikaturista osumnjičen za planiranje napada na Clinton?

Karikaturist Kurt Westergaard je neozlijeđen u drugom pokušaju napada nakon što su lani u SAD-u uhićene dvije osobe koje su planirale ubiti Westergaarda i zapaliti zgradu Jyllands-Postena, novina koje su objavile sporne karikature.

Policija je priopćila da će Somalijac biti optužen za pokušaje ubojstva karikaturista i policajca. On je već dulje vrijeme bio pod istragom i prismotrom sigurnosne službe, upravo zbog prijetnja Westergaardu. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene