Obavijesti Video Pretražite Navigacija
masakr u Pragu

Davida sumnjiče da je prije masakra ubio oca i bebu u kolicima, objavio je jezive poruke: "Uvijek sam želio ubijati, Alina mi je puno pomogla"

David Kozak
David Kozak Afp
Aktualno Galerija David Kozak David Kozak Foto: Afp Policija u Pragu Policija u Pragu Foto: Afp Prag - 2 Prag - 2 Foto: Dnevnik Nove TV Prag - 3 Prag - 3 Foto: Dnevnik Nove TV +1 Pucnjava u Pragu - 4 Galerija 1/6 >>
Češka je u šoku nakon pokolja na Karlovu sveučilištu u kojem je 24-godišnji student ubio 14, a ranio 25 osoba. On je također poginuo. No sada se sumnja da je ubio i svojeg oca te muškarca i bebu tjedan dana ranije.

Student David Kozak (24), koji je napravio masakr na Filozofskom fakultetu u Pragu kada je u četvrtak ubio 14 osoba, a ranio njih najmanje 25, osumnjičen je da je prošlog tjedna ubio muškarca i njegovu kćerkicu u šumi u mjestu Klanovice kod Praga. 

Kozak je živio s ocem u mjestu Hostouň nedaleko od glavnoga grada, a prije krvavog pokolja policija sumnja da je ubio i njega. Sada se doznaje da policija istražuje je li Kozak ubio u šumi i oca (32) i njegovu dvomjesečnu kćer tjedan dana ranije. Stotine policajaca pročešljale su šumovito područje nakon ubojstva, ali nisu pronašle počinitelja. Sada se istražuje mogu li svi ti događaji biti povezani. 

Pročitajte i ovo Ilustracija "Ako zima ne ugrize..." Dugoročna prognoza za zimu: Meteorolog otkriva što nas čeka za Božić i Novu godinu, kada će biti najhladnije i hoće li pasti snijeg

"Vrlo ozbiljno istražujemo je li napadač s fakulteta odgovoran i za dvije žrtve ubijene krajem prošlog tjedna u šumi Klánovický", rekao je glasnogovornik policije Martin Vondrášek. 

"Što se tiče šume Klánovický, u ovom trenutku nismo utvrdili da je poznavao te žrtve niti da ima veze s tom lokacijom. Trenutačno sam uvjeren da je ubojica bez kriminalnog dosjea potpuno nasumično odabrao žrtve", dodao je.

David Kozak uoči svog ubojitog pohoda vodio je dnevnik na ruskom u aplikaciji Telegram, a u jezivoj objavi napisao je: "Želim pucati na fakultetu i možda izvršiti samoubojstvo. Uvijek sam želio ubijati, mislio sam da ću postati manijak."

Kako piše Daily Mail, isticao je da ga je inspirirala Alina Afanaskina, 14-godišnjakinja koja je početkom prosinca pucala u školi u Brjansku u Rusiji, pri čemu su ubijene dvije osobe, a pet ih je ozlijeđeno.

Pročitajte i ovo Tučnjava profesora i učenika - 1 Nižu se reakcije Javnost stala u obranu profesora: Dnevnik Nove TV doznaje što su mu govorili učenici, a i što je on govorio njima

David Kozak navodno je napisao da ona nije ubila dovoljno ljudi te da će on to pokušati popraviti. "Puno mi je pomogla", napisao je masovni ubojica navodno na Telegramu te dodao da je oduvijek želio ubiti nekoga.

Pisao je da mrzi sve i da svi mrze njega te da iza sebe planira ostaviti što više boli. Zadnja objava datira od 19. prosinca, kada piše o nesnosnom zujanju u ušima.

David Kozak pronađen je mrtav, a zasad nije utvrđeno je li se sam bacio sa zgrade s koje je pucao ili ga je ubila policija.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene