Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jako nevrijeme

FOTO MEKSIKO POD VODOM: Turiste evakuiraju zračnim mostom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tijekom jakog nevremena u Meksiku smrtno je stradalo najmanje 40 ljudi, a više desetaka tisuća osoba je raseljeno nakon što su zemlju pogodili tropska oluja Manuel na pacifičkoj obali i uragan Ingrid na istoku zemlje.

Otkad se bilježe meteorološki podaci u Meksiku, ta zemlja nikada nije doživjela velike oluje s dvije strane u isto vrijeme. Jake kiše i vjetrovi ovog vikenda su zahvatili više od 20 od 32 meksičke države uz poplave, bujice i odrone tla koji su uništili brojne kuće, ceste i komunikacije.

Pročitajte i ovo Ilustracija Što se to događa? Snažno nevrijeme prouzročilo probleme: Poginula jedna osoba, otkazani letovi, evakuacija stanovništva... Slika nije dostupna Ugroženi životi Kad priroda PODIVLJA: Ovo su trenutno NAJVEĆE prijetnje!

>> Kad priroda PODIVLJA: Ovo su trenutno NAJVEĆE prijetnje!

Prema posljednjim podacima saveznih vlasti diljem zemlje je najmanje 40 ljudi poginulo, nakon što je 12 osoba izgubilo živote u odronu u državi Veracruz, na istoku zemlje, rekao je jedan glasnogovornik civilne zaštite te zemlje, prenosi agencija France presse.

Više od dvije tisuće turista zrakoplovima meksičke vojske evakuirano je iz Acapulca, javlja BBC. Unatoč zračnom mostu još su deseci tisuća turista blokirani u tom poznatom odmaralištu i diljem meksičke zapadne obale jer su odroni zemlje blokirali glavne prometnice.

Ovo je prvi put od 1958. godine da su dvije snažne oluje pogodile Meksiko u 24 sata. Manuel je teško pogodio i državu Guerrero, a posebno se strahuje za sudbinu stanovnika u izoliranim brdskim dijelovima.

Ingrid je svoju razornu moć pokazala na istoku. Iz države Veracruz evakuirano je 20 tisuća ljudi, a materijalna šteta uzrokovana uraganom još nije utvrđena. (Hina/I.D.)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene