Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ugroženi životi

Kad priroda PODIVLJA: Ovo su trenutno NAJVEĆE prijetnje!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Indoneziji prijeti vulkan Sinabung izbacujući oblak pepela, Coloradu najveće poplave u posljednjih nekoliko desetljeća, a Meksiku uragan i tropska oluja.

Indonezijski vulkan Mount Sinabung noćas je erumpirao po prvi put od 2010. godine izbacujući iz sebe golemi oblak pepela. Nacionalni meteorološki ured naredio je evakuaciju unutar 3 kilometra radijusa od vulkana, što znači da je oko 3700 ljudi moralo napustiti svoje domove, piše Reuters.

Pročitajte i ovo Provjereno: Marijan Gregurina - 5 Život stao u pet vrećica Marijan je ostao bez svega, a država mu je pomogla sa 150 eura: "Nikad nisam zamišljao ovakvu starost. Nikad." Slika nije dostupna Izdana upozorenja Bez vremena za oporavak: Tropska oluja opet kreće na područje Kariba

Istočnom obalom Meksika, pak, hara tropska oluja Manuel koja popraćena brzinom od 110 km/h izaziva odrone zemlje i poplave. U pokrajinama Oaxaca i Guerrero očekuje se i do 30 cm kiše, a u nekim dijelovima bi moglo pasti i do 65 cm. I dok na istoku ove zemlje bijesni tropska oluja, zapadnoj obali prijeti uragan Ingrid zbog kojeg su evakuirane na tisuće građana.

>> Najgore poplave u nekoliko desetljeća: 200 km pod vodom, četvero poginulih

Istovremeno, u američkoj saveznoj državi Colorado, probleme zadaje poplava u kojoj je, prema posljednjim podacima poginulo pet osoba, a nestalo njih čak petsto. Brojne spasilačke ekipe pokušavaju pronaći više od petsto nestalih dok se tijekom dana očekuju nove oborine u toj državi u kojoj je u nekoliko dana palo kiše koliko inače padne u više mjeseci.

Očekuje se dolazak pojačanja pošto je predsjednik Barack Obama proglasio izvanredno stanje u Coloradu i naredio da se mjesnim vlastima pošalju spasioci i dodatna oprema. Brojni su i prekidi u opskrbi električnom energijom.

Kako god bilo, 'ovakva se poplava događa svakih 500 do 1 000 godina', rekao je za Denver Post čelnik okruga Welda, Sean Conway. (T.V./Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene