Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nove smjernice

Nakon niza skandala londonski policajci dobili jasne upute što smiju, a što ne: Nekima se pravila o prostitutkama neće dopasti

Ilustracija
Ilustracija Foto: Afp
Najveća britanska policija donijela je nove smjernice za svoje zaposlenike. Policajcima je, između ostalog, zabranjeno koristiti usluge prostitutki.

Policajcima u najvećoj britanskoj policiji - Londonskoj metropolitanskoj policiji, u novim je smjernicama zabranjeno korištenje usluga seksualnih radnica.

Ovo je prvi put da je Scotland Yard izričito zabranio korištenje tih usluga. Ranije su incidente koji su se događali rješavali prema općim propisima o nedoličnom ponašanju.

Osim toga, policajci moraju prijaviti sve romantične veze, ali i nepredviđenu dobit veću od 5000 funti kako bi se povratilo povjerenje javnosti u tu državnu službu.

Pročitajte i ovo Brexit Anketa Broj Britanaca nezadovoljnih Brexitom porastao je u posljednjih dvije godine

Nove smjernice posljedica su niza skandala koji je potresao londonsku policiju, a koji su uključivali njihove službenike - ubojicu Waynea Couzensa i serijskog silovatelja Davida Carricka.

Nadležni su pregledali više od tisuću povijesnih izvješća podnesenih protiv policajaca zbog navodnih seksualnih prijestupa.

Među njima su i dvojica viših službenika koji su ostali na radnim mjestima nakon što je za jednog otkriveno da je koristio usluge prostitutki, a drugi je zarađivao više od 100.000 funti godišnje, piše Daily Mail.

Pročitajte i ovo Pao avion u Poljskoj, ilustracija - 2 Stravična nesreća u Poljskoj Zrakoplov se srušio na hangar u kojem su se ljudi sklonili od nevremena: Najmanje petoro poginulih

"Provjera novih kandidata imperativ je ako želimo osigurati da nam se pridruže pravi ljudi. No jednako je važno da naši postojeći djelatnici nastave ispunjavati visoke standarde i razine provjere koji se od njih očekuju tijekom njihove karijere", kazao je glasnogovornik policije.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene