Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Južnoamerikanci u akciji

Nakon Brazila i Argentina priznala Palestinu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Argentinska vlada objavila je u ponedjeljak da je odlučila priznati palestinsku državu u njezinim granicama prije 1967. godine čime je slijedila primjer susjednog Brazila koji je takvu odluku objavio prošli tjedan.

Pročitajte i ovo Benjamin Netanyahu Ne odustaje Netanyahu o rješenju s dvije države: Izrael će zadržati vojnu kontrolu nad palestinskim teritorijima Ilustracija Sedmodnevna rasprava Izrael odredio rok za puštanje talaca, Međunarodni sud razmatra izraelsku okupaciju palestinskih teritorija

Predsjednica Cristina Fernandez pismeno je o toj odluci obavijestila predsjednika Palestinske samouprave Mahmuda Abasa. 'Nastupilo je vrijeme za priznanje Palestine kao slobodne i neovisne države', rekao je ministar vanjskih poslova Hector Timerman u Buenos Airesu i dodao da Argentina u tome dijeli mišljenje svojih partnera Brazila i Urugvaja.

>> Zašto Jordansku dolinu ne iznajmite Palestincima?

>> 'Sukob na Bliskom istoku riješiti stvaranjem palestinske države'

Argentinska vlada ističe da je priznanje u skladu s njezinim stajalištem da palestinski narod ima pravo na neovisnu državu, a Izrael pravo na miran život sa susjedima u svojim sigurnim i međunarodno priznatim granicama.

Brazilski predsjednik Luiz Inacio Lula da Silva poslao je pismo slična sadržaja palestinskoj vladi, objavljeno je prošlog tjedna.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene