Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Osvjetio se

Nakon 30 godina istukao svećenika koji ga je seksualno zlostavljao

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon punih 30 godina žrtva seksualnog zlostavljanja osvetila se svojem zlostavljaču.

Williama Lyncha prije 30 godina seksualno je zlostavljao svećenik, piše NY Daily News. Protekli petak William je u Kaliforniji uhićen jer je upao u starački dom i u lobiju istukao umirovljenog svećenika, 65-godišnjeg Jerolda Lindera.

Pročitajte i ovo Policija Malmö Prioritetna meta Strah se širi europskim gradom: "Prijeti se terorističkim napadima, supruga sa kćeri odlazi iz grada" Policija Sjeverne Irske, ilustracija Brutalan napad u Sj. Irskoj Mladića pribili čavlima na ogradu: Policija objavila detalje

Lynch, star 43 godine, pred sucem je ispričao kako desetljećima sanja da se suoči s Jeroldom Lindnerom, koji je godine 1975. zlostavljao njega i njegovog mlađeg brata. Njegova ljutnja eruptirala je 10. svibnja kada je posjetio Lindera u Sacred Heart, dom za umirovljene svećenike, u kojem umirovljeni svećenik živi od 2001.

Počeo ga tući kada ga nije prepoznao

Susreli su se u malenoj sobi nedaleko lobija te ga je William upitao je li ga se sjeća. Kada je Jerold negativno odgovorio, Lynch ga je počeo udarati po licu i tijelu. Policijski istražitelj tvrdi da je malo nedostajalo da Lynch svećenika na smrt pretuče. 'Radi se o čistoj osveti, ispričao je policiji da je godinama čekao taj dan', potvrdio je izvor iz policije za AP.

Umirovljeni svećenik Lindner zbog brojnih modrica i ozljeda potražio je liječničku pomoć. William Lynch pušten je na slobodu nakon što je platio jamčevinu u iznosu od 25,000 dolara. Pred sucem je izjavio da se ne osjeća krivim. On i njegov mlađi brat već su dobili novčanu odštetu u dogovoru koji su postigli s crkvenim predstavnicima. Za svoju šutnju primili su 625.000 dolara.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene