Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tragična priča

MISTERIJ RIJEŠEN NAKON 15 GODINA "Nacistička nevjesta" otkrila tko je ubio "njemačku Maddie"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon 15 godina policija je uspjela riješiti slučaj ubojstva tzv. njemačke Maddie McCann, odnosno djevojčice Peggy Knobloch.

Misterij ubojice Peggy Knobloch riješen je nakon što je na njezinim ostacima izuzet DNK neonacističkog masovnog ubojice Uwea Bönhardta. No, on neće odgovarati za gnjusan čin jer je 2011. zajedno s prijateljem Uweom Mundlosom počinio samoubojstvo nakon neuspjele pljačke banke. S tim su novcem htjeli financirati svoju neonacističku organizaciju (NSU) koja je između 2000. i 2007. ubila devet migranata i jednu policajku.

Policija je slučaj nestanka i ubojstva Peggy Knobloch riješila pomoću Beate Zschäpe, jedine preživjele iz NSU-a, koja je na suđenju kazala da misli da je Peggy ubio jedan od njezinih ljubavnika. "Nacistička nevjesta", kako su je prozvali u njemačkim medijima, bila je u vezi i s Bönhardtom i s Mundlosom. Policija ponovno pregledava njihova osobna računala kako bi otkrili još tragova koji se tiču smrti malene Peggy Knobloch.

Brojne igračke, uključujući i medvjedića, pronađene su u skrovištu olupine njihovog karavana kojeg je Zschäpe zapalila nakon što su se njezini kolege ubili.

Peggy Knobloch - često nazivana njemačkom Maddie McCann - imala je samo devet godina kada je nestala u svibnju 2001. godine. Nakon što se nije vratila iz škole, osim u Njemačkoj tjednima su je tražili i u Turskoj i Češkoj, ali bezuspješno. Muškarac s područja gdje je djevojčica nestala priznao je 2002. godine da je ubio djevojčicu samo da bi prikrio činjenicu da ju je seksualno zlostavljao. Muškarac, inače mentalno zaostao, kasnije je povukao priznanje, no osuđen je na život u zatvoru te je poslan u psihijatrijsku bolnicu na služenje kazne. Muškarcu je 2014. godine zatvorska kazna poništena te je pušten.

Tijelo Peggy Knobloch pronađeno je tek ove godine. Spazili su ga skupljači gljiva i to samo 15 kilometara od njezina doma, a 150 kilometara od mjesta gdje su se Bönhardt i Mundlos ubili 2011. godine.

Zschäpe, čije suđenje traje od 2013., u sudnici bi 5. prosinca trebala reći sve što zna o ubojstvu Peggy Knobloch, piše Daily Mail.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene