Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svi gubili nadu

Djevojčica nestala (3), a nakon 11 dana spasio ju je...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Trogodišnjakinja je u šumi preživljavala jedući bobice i pijući vodu iz rijeke. Noću se skrivala u visokoj travi. Kada su je pronašli nije težila ni deset kilograma.

Trogodišnja djevojčica spašena je iz sibirske šume zahvaljujući svom psu, nakon 11 dana nestanka.

Pročitajte i ovo Bor: Građani pale svijeće za ubijenu djevojčicu Danku - 1 Ogromna tuga u Srbiji FOTO Prizori koji trgaju srce: Stanovnici Bora opraštaju se od Danke, djeca ostavljala balone i igračke Ilustracija Potvrdili iz GSS-a Pronađena djevojčica koja je u ponedjeljak nestala u Gornjem Vakufu

Pas Karine Chikitove stisnuo se uz nju i držao je na toplom više od tjedan dana, a onda se vratio kući kako bi doveo pomoć. Pomogao je spasiocima u pronalasku djevojčice koja se tijekom noći skrivala u visokoj travi i preživljavala jedući bobice i pijući riječnu vodu. U trenutku spašavanja uplašeno je virila iz svog skloništa od trave, piše Sky News.

Spasitelj Afanasiy Nikolayev rekao je da je Karina kada su je pronašli imala jedva deset kilograma, ali je bila potpuno svjesna svega.

Nakon 7 godina - Privedeni muškarci osumnjičeni za njezin nestanak

Izgubila se kada je odlutala iz svoje kuće na jugozapadu Rusije. Slijedila je oca koji nije bio svjestan da je kći pokušavala držati korak s njim dok je bio na putu prema udaljenom selu.

Brzo se izgubila i provela 11 dana i noći u šumi s psom. Njezina majka vjerovala je da je djevojčica s ocem, pa je nestanak prijavila tek četiri dana kasnije, nakon telefonskog razgovora sa suprugom.

Izgubili nadu, a onda...

U potragu se uključilo sto ljudi i helikopteri. Gubili su nadu da će pronaći djevojčicu, posebno kada se dva dana prije pronalaska njezin pas vratio kući bez nje. Međutim, priča je doživjela sretan obrat kada je ljubimac pomogao spasiocima doći do djevojčice koja se sada nalazi na liječenju u bolnici.

Pas je pronašao ruku, a onda su na stablu otkrili tijelo

Iako nema teže ozljede, liječnici joj pomažu da vrati snagu. Pretrpjela je samo ogrebotine na nogama zbog gubitka cipela. Također, bila je prekirvena ubodima komaraca i drugih insekata.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene