455561
455561
455561
455561
455561

NAJNOVIJA ANKETA Više bi Amerikanaca glasovalo za Trumpa nego za Clinton

  • , 01.11.2016., 18:29
  • Autor:
  • komentara

Prije samo tjedan dana Hillary Clinton vodila je u odnosu na Donalda Trumpa u anketama i za 12%, a najnovije ankete objavljene danas prednost daju Trumpu.

 
 
 
 
Donald Trump i Hillary Clinton (Foto: AFP)
Donald Trump i Hillary Clinton (Foto: AFP)

Prednost kandidatkinje demokrata Hillary Clinton naglo se otopila pred republikanskim kandidatom Donaldom Trumpom.

Prema posljednjoj anketi Washington Posta i ABC Newsa koju je proveo ''Langer Research Associates'' 46% birača glasovalo bi za Trumpa, a 45% za Clinton. To je prvi put od svibnja da Trump vodi pred Hillary Clinton.

Anketa Reuters/Ipsosa objavljena jučer pokazala je da se prednost demokratske predsjedničke kandidatkinje smanjila otkako je FBI krajem prošlog tjedna objavio da ponovno otvara istragu o njezinoj privatnoj elektroničkoj pošti.

Clinton ima pet posto prednosti u odnosu na republikanskog suparnika Donalda Trumpa, pokazuju rezultati istraživanja provedenog između 26. i 30. listopada. Prošlog četvrtka bila je u prednosti od šest posto.

I druge ankete ukazuju na pad popularnosti Clinton preko vikenda. Real Clear Politics, koji donosi prosjek svih važih anketa, pokazuje da je prednost Clinton pala sa 4.6 posto u petak na 2.5 posto u ponedjeljak. Američki predsjednički izbori održavaju se 8. studenoga.

Podsjetimo, direktor FBI-a James Comey u petak je pismeno obavijestio američki Kongres da FBI pregledava nove emailove koji bi mogli biti važni u istrazi o Clintoninu korištenju privatne elektroničke pošte dok je obnašala dužnost državne tajnice (2009. - 2013.). FBI je istraživao je li Clinton prekršila zakon kada je poslovnu komunikaciju obavljala sa svog privatnog servera i putem privatne elektroničke pošte, a ne službene.

Jednogodišnja istraga pokazala je u srpnju da je Clinton "iznimno neoprezno" koristila elektronsku poštu i da je najmanje 110 emailova sadržavalo povjerljive podatke, no utvrđeno je je da nije prekršila zakon.

 


 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se