Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neizvjesnost do kraja

NAJNOVIJA ANKETA Više bi Amerikanaca glasovalo za Trumpa nego za Clinton

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prije samo tjedan dana Hillary Clinton vodila je u odnosu na Donalda Trumpa u anketama i za 12%, a najnovije ankete objavljene danas prednost daju Trumpu.

Prednost kandidatkinje demokrata Hillary Clinton naglo se otopila pred republikanskim kandidatom Donaldom Trumpom.

Pročitajte i ovo Joe Biden Predsjendički izbori Biden podbadao Trumpa: "Natječem se protiv šestogodišnjaka" Slika nije dostupna 50 dana do izbora ZABRINJAVAJUĆI PODACI ZA CLINTON 'Uvijek sam govorila da će biti tijesno'

Prema posljednjoj anketi Washington Posta i ABC Newsa koju je proveo ''Langer Research Associates'' 46% birača glasovalo bi za Trumpa, a 45% za Clinton. To je prvi put od svibnja da Trump vodi pred Hillary Clinton.

Anketa Reuters/Ipsosa objavljena jučer pokazala je da se prednost demokratske predsjedničke kandidatkinje smanjila otkako je FBI krajem prošlog tjedna objavio da ponovno otvara istragu o njezinoj privatnoj elektroničkoj pošti.

Clinton ima pet posto prednosti u odnosu na republikanskog suparnika Donalda Trumpa, pokazuju rezultati istraživanja provedenog između 26. i 30. listopada. Prošlog četvrtka bila je u prednosti od šest posto.

I druge ankete ukazuju na pad popularnosti Clinton preko vikenda. Real Clear Politics, koji donosi prosjek svih važih anketa, pokazuje da je prednost Clinton pala sa 4.6 posto u petak na 2.5 posto u ponedjeljak. Američki predsjednički izbori održavaju se 8. studenoga.

Podsjetimo, direktor FBI-a James Comey u petak je pismeno obavijestio američki Kongres da FBI pregledava nove emailove koji bi mogli biti važni u istrazi o Clintoninu korištenju privatne elektroničke pošte dok je obnašala dužnost državne tajnice (2009. - 2013.). FBI je istraživao je li Clinton prekršila zakon kada je poslovnu komunikaciju obavljala sa svog privatnog servera i putem privatne elektroničke pošte, a ne službene.

Jednogodišnja istraga pokazala je u srpnju da je Clinton "iznimno neoprezno" koristila elektronsku poštu i da je najmanje 110 emailova sadržavalo povjerljive podatke, no utvrđeno je je da nije prekršila zakon.

 


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene