Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nesreća na Haitiju

Škola se srušila na 700 djece, najmanje 82 mrtvih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na Haitiju se urušila zgrada u kojoj je 700-tinjak djece bilo u vrtiću, osnovnoj i srednjoj školi. Poginule su 82 osobe, većinom djece, a ozlijeđenih je više od 120. Spasilačke ekipe bez prestanka pretražuju ruševine, pokušavajući izvući unesrećene.

Prvi kat zdanja podignutog u tri razine urušio se u petak i 'za sobom povukao ostatak zgrade dok su učenici bili u razredima', posvjedočila je jedna žena.

Pročitajte i ovo Dvojica muškaraca poginula u slijetanju quadom u rijeku Bednju - 3 Tragedija Varaždinske Toplice nakon pogibije bratića zavijene u crno: "Alen je iza sebe ostavio zaručnicu, a Goran je živio s majkom" Dvije osobe poginule u prometnoj nesreći u Kaštel Sućurcu Građani spasili dijete Kaštela zavijena u crno, motociklisti i mlada vozačica smrtno stradali: "Ovo je prometni terorizam, kazna bi trebala biti izravni zatvor"

Spasioci užurbano nastoje naći preživjele u ruševinama škole La Promesse u predgrađu Port-au-Princea koja se u rušila u petak dok se u njoj održavala nastava.

Haićanski predsjednik Rene Preval i šefica vlade Michel Pierre-Louis uputili su se na lice mjesta kako bi ustanovili štetu. Haićanski ministar zdravstva kao i gradonačelnica Pieton-villea Lydie Parent također su se našli na licu mjesta.

Školu pohađaju djeca od tri do 20 godina većinom iz predgrađa, a vodi je pastor. Nalazi se između kuća u četvrti, a sastojala se od dva kata dok je treći bio u izgradnji.

Uz školu najmanje se pet kuća smješteno u blizini urušilo potpuno ili djelomično a da se ne zna što je tome uzrok.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene