Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Samoubilački bombaški napad na šijite

Najmanje 37 mrtvih i 276 ozlijeđenih u Mosulu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najmanje 37 ljudi poginulo je, a 276 je ozlijeđeno u jučerašnjem samoubilačkom bombaškom napadu na šijite u Mosulu, 370 kilometara sjeverno od Bagdada.

Bombaš samoubojica raznio se u svojem automobilu u trenutku kada su vjernici izlazili iz turkmenske džamije. 'Poginulo je 37 ljudi, a 276 je ozlijeđeno. Smješteni su u četiri gradske bolnice i neki su u teškom stanju', rekao je guverner provincije Athel al-Nidžafi.

Pročitajte i ovo Izraelski napad na Rafu RATNE STRAHOTE "Tragedija, djevojčica je rođena kao siroče": Spasili bebu čija je majka ubijena u napadu Ilustracija teško je ozlijeđena Strava u Zagrebu: Ponudio djevojci prijevoz pa je nakon svađe izbacio iz auta, udario i vukao po cesti

Mosul je drugi grad po veličini u Iraku i ima 1,6 milijuna stanovnika. Većinom su suniti, a u njemu živi i mnogo Kurda i kršćana, te turkmenska zajednica. Ovo je najsmrtonosniji napad u regiji još od eksplozije dvaju automobila bombi u dva mjesta u blizini Mosula 8. srpnja pri čemu je poginulo 12 ljudi, a 30 je ozlijeđeno. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene