Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Španjolski ministar tvrdi

Na sljedećem balkanskom summitu i Srbija i Kosovo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na idućem skupu čelnika Europske unije i zemalja zapadnog Balkana bit će i Srbija i Kosovo, rekao je Miguel Angel Moratinos, ministar vanjskih poslova Španjolske koja predsjeda EU-om.

'Mislim da ćemo uspjeti u tome da svi budu nazočni, poštujući sve osjetljive odnose i međunarodni legalitet', rekao je Miguel Angel Moratinos u Bruxellesu na marginama sastanka s njegovim kolegama iz EU-a. Španjolsko predsjedništvo EU-a planira održati sastanak zemalja regije u Sarajevu krajem svibnja ili početkom lipnja. 'Još moramo odrediti konačni datum', rekao je Moratinos.

Pročitajte i ovo Wang YI, kineski ministar obrane "Bit ćemo snaga mira" Ministar svjetske velesile priznao da je s Rusijom ostvaren potpuno nov model odnosa: "Produbit ćemo stratešku suradnju s Moskvom" Aleksandar Vučić O ratnoj odšteti kasnije Aleksandar Vučić: „Beograd neće pristati na ultimatume Kosova, neće biti lako onima koji su mislili da će Srbiji uzeti sve“

On nije podrobnije rekao kako planira prevladati organizacijske teškoće koje proizlaze iz spora Srbije i Kosova. Srbija ne želi sudjelovati na konferencijama na kojima je Kosovo predstavljeno kao neovisna država. Moratinos će vjerojatno imati i teškoća u odnosima s predstavnicima Kosova jer je Španjolska jedna od samo pet zemalja EU-a koje nisu priznale Kosovo kao neovisnu državu, navodi njemačka agencija DPA. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene