Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Napad na konzulat

VIDEO: Tijekom napada na konzulat uzviknuo 'vi ratni zločinci!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zgrada hrvatskog generalnog konzulata u središtu Duesseldorfa bila je danas meta napada.

Ulazna vrata zgrade napadnuta su oko podneva s dva molotovljeva koktela, a vatra koja je izbila ubrzo je ugašena zahvaljujući intervenciji zaposlenika obližnjeg studija za tetoviranje.

Pročitajte i ovo Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić napadnuta hrvatska filmska ekipa Hrvatska je poslala prosvjednu notu zbog napada na Hrvate u Srbiji Napad na svećenika u Sydneyju Novi napad u Sydneyju UZNEMIRUJUĆE Svećenik napadnut tijekom mise: Izboden nekoliko puta nožem, čuli su se krici u prijenosu uživo

Djelatnici konzulata nisu ozlijeđeni, a generalni konzul Vjekoslav Križanec je pušten iz bolnice u koju je primljen zbog problema nakon udisanja dima.

Kako doznajemo, za incident je osumnjičen 56-godišnji hrvatski državljanin koji je pokušao pobjeći, no građevinski radnik koji je radio na obližnjem gradilištu ga je zaustavio do dolaska policije.

'Nepoznati napadač bacio je prvi koktel i povikao: 'Ratni zločinci!. Tada je bacio drugi koktel pa pokušao pobjeći tramvajem', kazao nam je novinar njemačkog lista Express Marc Herriger napominjući kako oni pretpostavljaju da je riječ o motivima osobne prirode.

Počinitelj je prevezen u policiju te se nad njim provodi kriminalistička obrada.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene