Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Problemi sa senzorom

Horor u tvornici: Muškarca ubio robot - gurnuo ga je na pokretnu traku, zgnječio mu lice

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Muškarca u 40-im godinama nasmrt je zgnječio robot u Južnoj Koreji jer ga nije razlikovao od kutija hrane s kojima je rukovao.

Nesreća se dogodila dok je muškarac, inače, zaposlenik kompanije za robotiku u 40-im godinama, pregledavao robota.

Robotska ruka nije prepoznala čovjeka, zgrabila ga je kao kutiju povrća i gurnula njegovo tijelo o pokretnu traku, smrskavši mu lice i grudi, objavila je južnokorejska novinska agencija Yonhap. Muškarac je preminuo u bolnici.

Yonhap je dodao kako je robot bio odgovoran za podizanje kutija paprika i njihovo prebacivanje na palete. Stradali djelatnik je provjeravao rad senzora robota prije njegovog probnog rada u pogonu za sortiranje paprike u provinciji Južni Gyeongsang, zakazanog za 8. studeni, dodaje agencija, citirajući policiju, piše BBC.

Pročitajte i ovo Ilustracija U luci Odesa Ruski projektil pogodio liberijski civilni brod: Jedna je osoba poginula, četiri ozlijeđene

Test je prvobitno bio planiran za 6. studeni, ali je odgođen za dva dana zbog problema sa senzorom robota zbog čega ga je radnik i provjeravao u srijedu navečer.

Nakon incidenta, tvrtka je pozvala na uspostavljanje "preciznog i sigurnog" sistema.

Pročitajte i ovo Svinjogojci najavljuju prosvjede - 1 Slavonija tone Veterinar prijavljen zbog sumnje da je širio afričku svinjsku kugu, Slavonci očajni: "Idem prositi po selu"

Ranije ove godine, u ožujku, muškarac iz Južne Koreje u 50-im godinama zadobio je teške ozljede nakon što ga je zarobio robot dok je radio u pogonu za proizvodnju automobilskih dijelova.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene