Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slavonija tone

Veterinar prijavljen zbog sumnje da je širio afričku svinjsku kugu, Slavonci očajni: "Idem prositi po selu"

Seljaci prijete blokiranjem granica. Istodobno Dnevnik Nove TV doznaje da je veterinarska inspekcija kazneno prijavila svoga veterinara. Sumnjiči ga se da je na području Županje nesavjesnim ponašanjem širio bolest. U međuvremenu, uzgajivači s još uvijek živim svinjama tonu u gubicima.

Više od četiri mjeseca svinjogojac Radovan Šipetić svinje hrani uzalud.

"Hranim 18 komada, ulažem, imao sam neke zalihe dok su peti mjesec, šesti, sedmi, zalihe se istopile, režije stižu, računi, opomene... Idem prositi po selu", u suzama je izgovorio Šipetić.

Iako su zdrave, pozvao je veterinare da ih eutanaziraju. Nije mu uspjelo.

Pročitajte i ovo Rajko Ostojić, KBC Zagreb - 2 trovanje gaziranim pićem Rajko Ostojić o zdravstvenom stanju pacijenata: "Kod barem tri postoji uzročno-posljedična veza između konzumiranja pića i ozljeda"

Slavonija tone. Državni inspektorat potvrdio je za Dnevnik Nove TV da je veterinar iz Županje kazneno prijavljen zbog sumnje da je širio afričku svinjsku kugu. Išao je s jedne zaražene farme na drugu.

Spominju se novi prosvjedi. Ultimatum Vladi sinoć je dao Tomislav Pokrovac, vođa prosvjeda. Ili će se u petak pojaviti na sastanku, ili će blokirati granicu.

Pročitajte i ovo Ana Knežević, Udruga za zaštitu potrošača Poruke o trovanju uznemirile građane "Državni inspektorat trebao je odmah obavijestiti građane što se događa, stvorilo se veliko nepovjerenje među ljudima"

Što kažu saborski zastupnici, a s kakvim izazovima se suočavaju svinjogojci - pogledajte u prilogu reporterke Dnevnika Nove TV Marine Bešić Đukarić.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.


Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene