Obavijesti Video Pretražite Navigacija
suđenje u lipnju

Monstruozna medicinska sestra koja je ubila sedam beba ide na još jedno suđenje

Medicinska sestra Lucy Letby optužena za ubojstvo beba - 3
Medicinska sestra Lucy Letby optužena za ubojstvo beba - 3 Foto: Afp
Lucy Letby (33) osuđena je na doživotnu zatvorsku kaznu, a sada je očekuje još jedno suđenje. Jedna je od najozloglašenjih serijskih ubojica u Velikoj Britaniji.

Lucy Letby (33), medicinska sestra koja je u bolnici Countess of Chester u Velikoj Britaniji ubila sedam beba, ide na ponovljeno suđenje za pokušaj ubojstva tek rođene djevojčice, piše The Guardian.

Privremeni datum suđenja određen je za 10. lipnja sljedeće godine, a očekuje se da će trajati dva do tri tjedna.

Porota nije mogla donijeti presude u daljnjih šest točaka optužnice za pokušaj ubojstva, vezanih uz tri novorođene djevojčice i dva dječaka. Optužena je da je dva puta pokušala ubiti jednu od beba.

Tužitelj Nick Johnson KC rekao je u ponedjeljak sudu u Manchesteru da će tužiteljstvo ponovno suditi Letbyju za jednu od tih optužbi – pokušaj ubojstva djevojčice u veljači 2016. – ali ne i za preostale točke.

Lucy Letby (33) osuđena je krajem kolovoza u Machesteru na doživotni zatvor. Letby je tek treća žena u Velikoj Britaniji kojoj je dosuđena ta kazna.

Pročitajte i ovo Kubanski vojnici - 1 plaćenici u potrazi za boljim životom Prevareni i očajni, idu u rat za Rusiju: "Potpisali smo ugovor s vragom, a vrag ne dijeli slatkiše"

"Ovo je bio okrutno proračunato ubojstvo djece, uključujući onu najmanju i najranjiviju. Znali ste da vaše radnje uzrokuju znatne fizičke patnje i neizmjerne mentalne patnje. Postojala je duboka zloćudnost koja se graničila sa sadizmom u vašim radnjama", kazao je sudac Goss prilikom izricanja presude, piše BBC.

Letby je kriva za ubojstvo pet dječaka i dvije djevojčice te za napade na drugu novorođenčad u spomenutoj bolnici dok je radila noćne smjene 2015. i 2016. godine. Neke žrtve otrovala je ubrizgavanjem inzulina, a drugima je ubrizgavala zrak ili ih prisilno hranila mlijekom.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene