Tema: medicinska sestra

Postignut dogovor (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Hrvatski apsurd Nedostaju nam medicinske sestre i tehničari, a Komora prvostupnicima ne želi izdati licence!

Oko 500 prvostupnika sestrinstva mjesecima čeka licence, koje im, kako kažu, Komora medicinskih sestara ne želi izdati. Komora im je poručila da se samo drže propisanih Zakona te kako licence izdaju onako kako su to propisala Ministarstva zdravstva i obrazovanja. Zbog toga su, prvostupnici sestrinstva, rješenje pokušali potražiti kod ministra zdravstva.

Ilustracija (Foto: Gulliver/Thinkstock) Pacijenti bez odgovarajuće skrbi Kongres: Nedostaje između osam i deset tisuća medicinskih sestara i tehničara

Na kongresu "Razvojni putevi sestrinstva" u Kliničkom bolničkom centru Zagreb rečeno je kako u hrvatskim medicinskim institucijama nedostaje između 8000 i 10.000 medicinskih sestara i tehničara te da pacijenti ne mogu dobiti odgovarajuću skrb i njegu.

Stranica: 4 |  1 2 3 4 > >>
Stranica: 4 |  1 2 3 4 > >>


DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se