Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Osuđena je

Monstruozna majka zatvarala sina u pseći kavez i mučila ga skoro do smrti: "Htjela sam ga lijepo odgojiti"

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
U četvrtak u večernjim satima nakon tri dana suđenja okončana je jedna od najstravičnijih priča u austrijskoj kriminalističkoj povijesti i to dvjema presudama.

Austrijanka iz mjesta Waidhofen an der Thaya, optužena je da je 12-godišnjeg sina zatvarala u kavez za pse, izgladnjivala, polijevala hladnom vodom i mučila te je zbog takvog monstruoznog ponašanja dječak pao u komu. 

Samohrana majka (33) proglašena je krivom za pokušaj ubojstva, a porota ju je osudila i za mučenje ili zanemarivanje maloljetnika, mlađih ili bespomoćnih osoba te za oduzimanje slobode.

Pročitajte i ovo Marinko Golek Marinko Golek Tragično preminuo mladi svećenik, imao je samo 32 godine

Pročitajte i ovo Ilustracija njemačkog vojnika osumnjičenog za četverostruko ubojstvo Policija sumnja na motiv Strašan zločin u Njemačkoj: Vojnik ubio četiri osobe, među njima i dijete

Pokrajinski sud u Kremsu u austrijskoj pokrajini Donjoj Austriji proglasio ju je krivom te je osudio na 20 godina zatvora. Njezina prijateljica, suučesnica u zločinu, dobila je 14 godina zatvora. Obje žene bit će smještene u zatvorsku bolnicu za mentalno poremećene kriminalce.

Detalji mučenja koji su se čuli tijekom suđenja bili su strašni. Majka je sina vezala, izgladnjivala ga, začepila bi mu usta, izložila bi ga hladnoći. Također bi ga zatvarala u kavez za pse, piše Spiegel.

Dijete je bilo u komatoznom stanju, a tjelesna temperatura bila mu je nešto ispod 27 stupnjeva.

Pročitajte i ovo Osnovna škola Vladislav Ribnikar Traje suđenje Otac dječaka ubojice obratio se sudu, jednom rečenicom sve je sablaznio

Pročitajte i ovo Ilustracija Policija objavila detalje Okršaj na jugu Hrvatske: Dobio šakom u glavu pa napadača ubo nožem u trbuh

Majka je na sudu izjavila da joj je motiv bio to što je svojeg navodno agresivnog i buntovnog sina htjela odgojiti da bude lijepo odgojeno dijete.

Osam porotnika vijećalo je oko sedam sati prije izricanja presude. Sudac je rekao da je visina kazne tolika jer su optuženi svojim postupcima gotovo uništili život. Na psihološkoj razini, dječak je bio definitivno potpuno razoren. Dijete danas živi s ocem, o njemu se brinu liječnici i psiholozi. Dvije žene također dječaku moraju zajednički isplatiti ukupno 80.000 eura odštete.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene