458699
458699
458699
458699
458699

"Trump i Putin prvi bi se put mogli susresti u Sloveniji"

  • , 29.11.2016., 08:07
  • Autor:
  • komentara

Slovenija bi, ako bi za to inicijativa došla s američke ili ruske strane, mogla kod sebe mogla organizirati prvi susret novoizabranog američkog predsjednika Donalda Trumpa i ruskog predsjednika Vladimira Putina, kazao je u razgovoru za američku novinsku agenciju Associated Press slovenski premijer Miro Cerar.

 
 
 
 
Foto: AFP
Foto: AFP

"Ako bi SAD i Rusija za to dali inicijativu, Slovenija bi mogla postati most između dviju supersila", kazao je Cerar, dodavši da je njegova država u prošlosti već dokazala da je sposobna organizirati takve susrete jer su se u Sloveniji prvi put susreli Vladimir Putin i George W. Bush, na početku prvog mandata nekadašnjeg predsjednika SAD-a.

Slovenski je premijer u razgovoru za AP rekao da je prošlog tjedna telefonski razgovarao s Trumpom i njegovom suprugom Melanijom koja ga je nazvala, te da je spomenuta i ta ideja, ali bez konkretnog zaključka.

Razgovor u kojemu je Cerar čestitao predsjedničkom paru uglavnom se, po Cerarovim riječima, odnosio na stanje u Sloveniji i modernizaciju zemlje koju provodi njegova vlada, te aktualnu situaciju, ali je spomenuta i mogućnost sastanka Trump-Putin u zemlji u kojoj je rođena nova američka prva dama.

"Te mogućnosti smo se samo dotaknuli, ali nismo došli do nikakvog konačnog zaključka", kazao je Cerar za američku agenciju. (Hina)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se