Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne odriče se zločinca

Dodik: 'Karadžić je bio vizionar'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Milorad Dodik predložio je da se po Radovanu Karadžiću, koji je na Haškom sudu optužen za genocid, nazove studentski dom na Palama kod Sarajeva.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik u ponedjeljak je u svoju predizborenu retoriku uoči nedjeljnih parlamentarnih izbora uključio i haaškog optuženika Radovana Karadžića, kojega je nazvao "vizionarom" predloživši istodobno da po toj osobi optuženoj pred Međunarodnim sudom u Den Haagu za genocid i druge teške ratne zločine ubuduće nosi naziv studentski dom na Palama kod Sarajeva.

Pročitajte i ovo Milorad Dodik Zabrinuti za budućnost BiH Američko veleposlanstvo oštro reagiralo na Dodikove prijetnje: "Zajedno sa svojim ulizicama krši Daytonski sporazum" Milorad Dodik i suradnici Reakcije na Schmidtovu odluku Predstava za javnost ili razlog za brigu? Parlament Republike Srpske usvojio nacrt zakona koji bi im davao znatno veće slobode

U sklopu svoje predizborne kampanje Dodik je tijekom dana presjecanjem vrpce otvorio dom namijenjen studentima sveučilišta u Istočnom Sarajevu, a to je učinio u društvu predsjednice vlade RS i kandidatkinje za člana Predsjedništva BiH Željke Cvijanović, ali i Karadžićeve supruge Ljiljane Zelen, koja se inače rijetko pojavljuje u javnosti.

Dodik je ovom prigodom pohvalno govorio o sveučilištu u Istočnom Sarajevu dodajući kako je ono nastalo zahvaljujući Karadžićevu vizionarstvu od prije dvadeset godina.

Dodik na 'ratnoj nozi': 'Amerikanci lažu i pripremaju urotu za BiH izbore'

'On je znao da bez sveučilišta nema ni budućnosti', citirali su lokalni mediji Dodika, koji je dodao kako je upravo stoga odlučio predložiti da novootvoreni studentski dom nosi ime po ratnom vođi bosanskih Srba koji u pritvoru u Den Haagu čeka presudu po optužnici za genocid, etničko čišćenje i zločine protiv međunarodnog humanitarnog prava.

Dodik je ranije izjavio kako se u RS ne trebaju odricati Karadžića i bivšeg zapovjednika vojske bosanskih Srba i također haškog optuženika Ratka Mladića, a u intervjuu jednoj srbijanskoj komercijalnoj televiziji početkom rujna je najavio kako će se osobno zauzeti za to da njihova imena ponesu neke ulice i trgovi na području RS. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene