Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rezultati Crobarometra - ORaH sustigao SDP!

VIDEO Holy ispred SDP-a: 'Nemam tu sad što posebno komentirati'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijera rjetin Mirele Holy ne birne. Ministar Gordan Maras mišljenja je da je pravi rezultat na izborima.

Na pitanje je li zabrinut zbog skoka rejtinga Mirele Holy, u izjavi na odlasku s konferencije 'Dan velikih planova' gdje je bio uvodničar, premijer Zoran Milanović odgovorio je kako nije zabrinut i kako ga to motivira.

Pročitajte i ovo HDZ prozvao Peđu Grbina preko Facebooka Izbori su za tjedan dana HDZ prozvao Grbina: "Abdicirao je, a sada se hoće sučeljavati" Jura Stublić Sluša ga i HDZ Otkriveno koliko je SDP platio Juri Stubliću za korištenje hita Rijeke pravde

'Motivira me da nastavimo posao do kraja, dok nam živo političko srce bije, da se borimo za novi mandat i da ljudi prepoznaju ovo što radimo', rekao je premijer i šef SDP-a.

Ocjenjuje da je Vlada ipak postigla rezultate, a da je naslijedila državu koju je, kako je rekao 'vodila kriminalna organizacija'.

Prešišala SDP, no poručuje: Zabrinuta sam!

Milanović: 'Moj najveći stres je bio nakon parlamentarnih izbora'

Upitan bi li SDP ušao u koaliciju s Mirelom Holy, odgovorio je da ne zna koji je program ORaH-a, a da je ono što vidi 'jedna liberalna, relativno pristojna retorika jedne osobe' te da je to nedovoljno za ozbiljnu politiku.

Po najnovijem Crobarometru, istraživanju koje je agencija IPSOS PULS provela za Dnevnik Nove TV, ORaH je sa 17,9 posto prestigao SDP koji ima 17,3 posto. SDP prvi put, otkad se provodi Crobarometar, više nije ni prvi ni drugi, već treći izbor. HDZ je postojano prvi s 25,7 posto i tako je već četvrti mjesec na gotovo istom rejtingu.

Evo što kažu ostali SDP-ovci.

'Kada rješavate probleme koji nisu lagani to se odražava i na rejting stranke. Naša odgovornost je najveća', smatra Igor Dragovan, predsjednik Kluba SDP-a.

'Nemam tu sad što posebno komentirati, ankete su nešto što se prati, a pravi je rezultat na izborima', rekao nam je ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras.

'Vi znate da godinama principijelno ne komentiramo istraživanja pa ni ovoga puta ne mogu komentirati', poruka je potpredsjednice Vlade Milanke Opačić.

Vladajuća koalicija ima podršku od 21 cijelo 9 posto.

'I sama kolegica Holy zna da ima jedan veliki postotak protestnih glasova koji nisu zadovoljni sa učincima naše koalicije pa i učincima HSU-a koji ne može pobjeći od odgovornosti', smatra Silvano Hrelja, predsjednik HSU-a.

Razlika je između anketa, tvrdi HNS-ov Beus Richembergh, i terena. Tako pravda i loš HNS-ov rejting od 1,7 posto.

'Jedno je dojam u anketnim mjerenjima pred izbore, a drugo je kad se nađete u konkretnoj situaciji da birate i ne zaboravite među onima koji populariziraju treće varijante, treće puteve ili alternative među njima je najveći broj apstinenata', kaže saborski zastupnik Goran Beus Richembergh.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene