Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U četiri zajedničke gorbnice

Meksiko: Pronađeno još 16 tijela

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U raznim dijelovima države Tamaulipas na sjeveru Meksika tijekom vikenda pronađeno je 16 tijela, čime je broj žrtava nasilja povezanog s drogom, za samo tjedan dana povećan na 88, izvijestilo je ministarstvo obrane.

U priopćenju stoji kako je 16 tijela pronađeno u četiri zajedničke grobnice u okolini San Fernanda. U petak su vlasti otkrile 72 tijela. U Meksiku djeluje sedam velikih narkokartela koji se međusobno bore za prevlast ali i sukobljuju s meksičkim vojnim i sigurnosnim snagama. Rezultat tih sukoba su mnogobojne žrtve. Od 2006., u njima je ubijeno više od 34.600 ljudi, više od 5.000 smatra ih se nestalima, a pretpostavlja se da su mnogi bili žrtve nasilja vezanog za drogu, izvijestilo je Povjerenstvo za ljudska prava.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ministar izrazio sućut obitelji Identificirani su posmrtni ostaci nestalog hrvatskog branitelja Kosturi u Trogiru (Foto: Dnevnik.hr) - 3 ISTRAŽIVANJE ARHEOLOGA Stanovnici jednoga poviješću bogatog grada u Dalmaciji stoljećima su spavali iznad – dječjih grobova!

>> Diljem Meksika masovni prosvjedi protiv nasilja

Meksički predsjednik Felipe Calderon je nakon dolaska na vlast u prosincu 2006. krenuo u žestoku borbu protiv narkokartela, uključivši u nju 50.000 vojnika. Od početka ove godine u sukobima povezanim s narkokartelima smrtno je stradalo više od 3.000 osoba. (Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene