Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Došlo do eksplozije

Meksiko: 2 mrtva, 10 ozlijeđenih u eksploziji u rafineriji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najmanje su dva radnika izgubila život, a deset je osoba ozlijeđeno, među kojima jedna teško, u eksploziji koja se jučer dogodila u rafineriji nacionalne naftne kompanije Pemexa u meksičkom gradu Tuli, stotinjak kilometara sjeverno od prijestolnice, priopćila je civilna zaštita.

'Prilikom puštanja u pogon postrojenja za smanjenje viskoznosti u sektoru 1 rafinerije Miguela Hidalga u Tuli izbio je požar', ističe se u Pemexovu priopćenju.

Eksplozija se dogodila 'u subotu poslije podne, jedan sat nakon stavljanja požara pod nadzor. Nažalost, dvojica radnika su izgubila život', dodaje Pemex.

Miguel Garcia Conde, direktor civilne zaštite za državu Hidalgo u kojoj je rafinerija, odbacio je mogućnost da je stanovništvo izloženo opasnosti.

Oblak dima mogao se vidjeti u krugu od nekoliko kilometara oko Tule, grada s oko 90.000 stanovnika.

Tula je jedna od šest rafinerija u Meksiku. Kapaciteta je 315.000 barela na dan i glavni je dobavljač goriva za Ciudad Mexico, navodi Pemex. (Hina)

 

Pročitajte i ovo Požar vlaka uzrok nepoznat VIDEO Drama na tračnicama: Zapalio se vlak u vožnji, opasnost prijetila i stambenim zgradama Požar kod Šibenika Gasi ga 50 vatrogasaca Veliki požar kod Šibenika: "Zbog vjetra se vatra brzo širi, a gašenje otežava i nepristupačan teren"

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene