Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poruka Grcima:

'Prestanite kritizirati njemačku kancelarku'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Protunjemačka retorika je "kratkovidna" i da ne pridonosi napretku, smatra predsjednik Europskog parlamenta Martih Schulz.

Predsjednik Europskog parlamenta Martih Schulz ponovno je u nedjelju pozvao novog grčkog premijera Alexisa Tsiprasa da prestane kritizirati njemačku kancelarku Angelu Merkel i njezinu vladu, objasnivši da je protunjemačka retorika "kratkovidna" i da ne pridonosi napretku.

Pročitajte i ovo Nebo u Grčkoj - 3 marsovski prizori FOTO Nestvarni prizori u Grčkoj: Ova nepogoda mogla bi doći i do Hrvatske Slika nije dostupna Poruka Merkel, Juncker emotivno BIT ĆE IZGUBLJENA 'Ako propadne euro, propast će i Europa'

Schulz je za nedjeljno izdanje njemačkoga lista Die Welt izjavio da je to već rekao na sastanku s Alexisom Tsiprasom prošli tjedan.

"Inzistirao sam na tomu da ublaži retoriku. To ga ništa ne stoji. Tsiprasu je sugerirano da prestane napadati Angelu Merkel", rekao je, dodavši da će na kraju upravo njemačka vlada, među ostalima, biti ta koja će mu pomoći.

Njemačka je nakon grčkih izbora održanih prošle nedjelje, koji su na vlast doveli čelnika Sirize istaknula da od Grčke očekuje da cijeni njemački angažman na pomoći u ekonomskim i fiskalnim reformama.

Grčka Vlada u prvom tjednu drži se tvrdih pozicija

Usto je Njemačka podnijela najveći dio tereta kada je o grčkome dugu riječ. Angela Merkel u subotu je isključila "novo brisanje" duga, koje bi želio Alexis Tsipras.

Martin Schulz, prvi europski dužnosnik kojega je u Ateni u četvrtak primio novi grčki premijer izjavio je da Nijemci nisu jedini skeptici kada je posrijedi aktualni razvoj situacije u Grčkoj, već da je u nedoumici cijeli EU. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene