Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Humanitarni koridor

Ukrajinci postigli novi dogovor s Rusima o Mariupolju? "Molim vas, pratite službene informacije"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ukrajina je postigla preliminarni dogovor s Rusijom o uspostavljanju humanitarnog koridora za evakuaciju žena, djece i starijih građana iz opkoljenog Mariupolja u srijedu, objavila je potpredsjednica ukrajinske vlade Irina Vereščuk.

"Uspjeli smo postići inicijalni dogovor o humanitarnom koridoru za žene, djecu i starije", napisala je potpredsjednica ukrajinske vlade Irina Vereščuk na Facebooku.

"Uzevši u obzir katastrofalnu humanitarnu situaciju u Mariupolju, naše djelovanje će se danas usredotočiti na to", dodala je Vereščuk.

Ukrajina u srijedu želi poslati 90 autobusa kako bi evakuirala oko 6 tisuća ljudi, objavio je gradonačelnik tog grada na nacionalnoj televiziji.

Vadim Bojčenko, koji je sam napustio Mariupolj, dodao je da se nada da će prvotni dogovor s Rusima o sigurnom koridoru biti proveden. On procjenjuje da je u strateški važnoj luci na Azovskom moru ostalo 100 tisuća civila.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Simbol rata FOTO/VIDEO Policija još traži "kreativca": U Bijelom Brdu kod Osijeka netko je na table ispisao zloglasno "Z"

Raniji dogovori o stvaranju humanitarnog koridora za civile propali su 5. ožujka. Od tada se dvije strane međusobno optužuju za njihovo kršenje.

Vereščuk je rekla kako će pokušaj evakuacije krenuti u 14 sati po lokalnom, odnosno u 13 sati po srednjoeuropskom vremenu.

"Uzevši u obzir sigurnosnu situaciju, moglo bi doći do promjene vezano za koridore. Stoga molim vas pratite službene informacije", rekla je Vereščuk.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene