Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obitelj se oglasila

MAJKA PARIŠKOG BOMBAŠA SAMOUBOJICE 'Nije htio ubiti nikoga, možda se raznio zbog stresa'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Majka pariškog bombaša samoubojice rekla je lokalnim medijima da njezin sin "nije imao namjeru ubiti nikoga" te je istaknula da se možda raznio bombom zbog stresa.

Ibrahim Abdeslam (31) pokrenuo je samostalni napad ispred kafića Comptoir Voltaire, blizu koncertne dvorane Bataclan, gdje se u petak 13. studenoga dogodio pravi pokolj.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nakon uhićenja NAJTRAŽENIJI TERORIST U EUROPI Surađuje s vlastima, odbit će izručenje Francuskoj Slika nije dostupna Bombaš - vlasnik kafića 'Sada sam jako prestrašen, jer sam ih poznavao, razgovarao s njima'

Njegov brat, Mohamed Abdeslam uhićen je Molenbeeku, odnosno zapadnom dijelu Bruxellesa, dan nakon terorističkih napada u Parizu, u kojima je najmanje 129 osoba poginulo, a stotine ostale ranjene.

Policija je propustila priliku uhititi i trećeg brata, Salaha, prilikom ispitivanja na francusko-belgijskom graničnom prijelazu nakon napada. On je trenutno predmet najmasovnije potjere u Europi.

Njihova majka, u ponedjeljak je odlučila stati u obranu Ibrahima, sugeriravši da je njegov samoubilački prsluk možda nehotično eksplodirao te dodala da je mogao izvesti i napad jer je bio "pod stresom".

UŽIVO - ISIL OBJAVIO UPOZORENJE DRŽAVAMA KOJE GA NAPADAJU, ZAPRIJETIO I WASHINGTONU Pronađen sumnjiv paket u automobilu u Bruxellesu

Čitava obitelj je izrazila iznenađenje činjenicom da se Ibrahim raznio pored stadiona Stade de France, unatoč činjenici da je proveo neko vrijeme u Siriji. Majka je novinarima putem nećaka, Ibrahimovog rođaka, poručila da njezin sin sigurno nije planirao ubiti bilo koga.

"To nije bio njegov plan, to je sigurno. Činjenica da je njegov samoubilački prsluk eksplodirao bez da je ikoga ubio govori puno", poručila je, a prenosi Daily Mail.

"Vidjeli smo ga dva dana prije napada. Nije bilo nikakvih znakova da planira učiniti bilo što nasilno", poručuje obitelj. Priznali su da je "dugo vremena proveo u Siriji".

"Iznenađeni smo da je u sve umješan Salah. Ibrahim je bio drugačiji. Vidjeli smo da je bio radikaliziran, barem djelomično. No, ne toliko da bismo pomislili da bi počinio ovakav zločin", dodaju iz obitelji.

Neimenovani član obitelji tvrdio je da Ibrahim ne bi htio postati bombaš samoubojica te da je "eksploziv možda preuranjeno eksplodirao ili nehotično. Možda je to bio i stres." Pretpostavlja se da je to poručila majka.

U Ibrahimovom napadu teško je ozlijeđen jedan prolaznik, a on je i iznajmio automobil kojim su se teroristi odvezli do svojih ciljeva - pizzerije Casa Nostra i kafića La Belle Equipe.

Dvadeset minuta nakon napada automobil je pronađen u Montreuilu, pun naoružanja i streljiva.

Kafić Voltaire bio je jedan od sedam smrtonosnih terorističkih napada koje su džihadisti sproveli u krvavoj noći u Parizu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene