Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Majka Jamesa Foleya

'SAD su nam prijetile progonom ako platimo otkupninu za sina!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Majka Jamesa Foleya kazala je da su joj američki dužnosnici rekli da neće pokušati razmijeniti njenog sina s drugim zarobljenicima te da neće poduzimati nikakvu vojnu akciju spašavanja.

Diane Foley, majka američkog novinara Jamesa Foleya kojem su u javnom smaknuću džihadisti odrubili glavu, izjavila je za CNN kako je zaprepaštena načinom na koji su se američke vlasti ponijele prema slučaju otmice njezinog sina. Kazala je kako je administracija Baracka Obame njezinoj obitelji čak prijetila tužbom ukoliko pokušaju otkupiti sina.

Pokušaj spašavanja Jamesa Foleya nazvala je sramotnim i šokantnim. Također, napomenula je i kako je njen sin žrtvovan zbog manjka komunikacije i domoljublja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pripreme za zračne udare Američki mediji: Washington započeo izviđačke letove nad Sirijom Slika nije dostupna Obamina neuspješna operacija Amerikanci tek sad priznali poraz - Tajna misija nije nam uspjela!

'Jim je pogubljen na najstrašniji mogući način. Žrtvovan je zbog manjka koordinacije, komunikacije i domoljublja. Mi kao obitelj moramo pronaći način kako bi se nosili s time', rekla je gospođa Foley. Napomenula je i da su joj američki dužnosnici kazali da neće pokušati razmijeniti njenog sina s drugim zarobljenicima te da neće poduzimati nikakvu vojnu akciju spašavanja.

Tako je ujedno opovrgnula tvrdnje Pentagona prema kojima su pokušali spasiti Jamesa Foleya 4. srpnja, ali da je sve propalo jer su upali u pogrešnu bazu.
Majka Jamesa Foleya rekla je kako je njena obitelj znala gdje se James nalazio. Dok je bio u Siriji, dva puta je mjesecima bio na istom mjestu otkako je zarobljen u studenom 2012. godine.

Nemoguća misija: Otkriveni detalji neuspješnog spašavanja taoca iz Sirije

Razočarana je činjenicom da je za vojnu akciju trebalo čekati toliko dugo, rekla je kako je cijela operacija, koju je ministar obrane Chuck Hagel nazvao besprijekornom, u stvari bila očajna.

Gospođa Foley je u razgovoru potvrdila i to da je FBI od njene obitelji tražio informacije o Jamesu. U 20 mjeseci nastojanja da vrati svog sina kući, gospoađa Foley je osjetila kako to državi nije bio prioritet.

'Samo nam je rečeno da vjerujemo da će nekako biti oslobođen, nekim čudom, što se na kraju nije dogodilo', dodala je optužujući dužnosnike da su joj prijetili kaznenom progonom ukoliko pokušaju platiti otkupninu zbog čega je bila užasnuta.

Prokomentirala je i Obamino obraćanje naciji u kojem je rekao da bi SAD trebao razmotriti stav prema kojem nema pregovaranja s teroristima.
'Svakog dana se molim da vlada počne učiti iz grešaka koje su napravljene te da spoznaju da postoje bolji načini tretiranja građana SAD-a. Stvarno imam osjećaj da su Sjedinjene Američke Države mog sina ostavile na cjedilu', rekla je gospođa Foley.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene