Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi obrat

Snimateljica tuži Facebook i Sirijca kojem je podmetnula nogu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Omražena mađarska snimateljica, koja je snimljena kako podmeće nogu i udara nogom izbjeglice 8. rujna pored mjesta Roszke, dobila je otkaz, no odlučila je tužiti muškarca kojem je podmetnula nogu na snimci, te Facebook.

Petra Laszlo je za ruski list Izvestia najavila da će tužiti Osamu Abdula Moshena, muškarca sa snimke iz 8. rujna, kojem je podmetnula nogu, dok je on bježao od policajca. Riječ je o 52-godišnjem izbjeglici iz Sirije, koji je u tom trenutku u naručju nosio još i dijete.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nova kritika EU Orban: Europa je na rubu anarhije Slika nije dostupna Izbjeglička kriza NARASLI IM APETITI Mađari dijele lekcije EU: Trebate slijediti 'mađarski model' zaštite granica

Optužuje ga za promjenu iskaza, što je, kako ona to vidi, dovelo do hajke na nju i njezinu obitelj. "Promijenio je iskaz jer je prvo optuživao policiju. Moj suprug želi dokazati moju nevinost", rekla je.

Mohsen je, podsjetimo, u međuvremenu uspješno pronašao posao u Španjolskoj, u tamošnjoj nacionalnoj akademiji za nogometne trenere.

ŽENA KOJA JE ZGROZILA SVIJET SE BRANI 'Uhvatila me panika. Nešto je u meni puklo'

Što se tužbe Facebooku tiče, Laszlo je pojasnila da će tužiti tu popularnu društvenu mrežu jer nisu uspjeli pobrisati negativne i prijeteće poruke koje je dobila u međuvremenu, nego su čak i zabranili otvaranje grupa podrške njezinim postupcima, prenosi Huffington Post.

Laszlo je dobila i otkaz na njezinoj matičnoj televiziji N1TV, koja se smatra ultranacionalističkom i koja se svrstala s mađarskim ultradesničarima i strankom koja želi deportirati sve izbjeglice iz zemelje, jer je pokazala "neprihvatljivo ponašanje".

Razmišlja o bijegu u Rusiju

Mađarska snimateljica uputila je javnu ispriku nakon što je njezin video izazvao globalnu poplavu kritika te postao viralan te pojasnila da je to učinila se "nešto prelomilo" u njoj. tijekom trenutka u kojem je osjetila strah dok su izbjeglice trčale njoj ususret.

Mađarsko državno odvjetništvo pokrenulo je tužbu protiv nje, ali ona odlučno odbija bilo kakav govor o rasističkom ispadu.

Laszlo je rekla i da razmišlja o preseljenju u Rusiju, jer ona i njezina obitelj žive u strahu od prijetnji te se ne usude pojavljivati u javnosti.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene