Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Njemačka oplakuje nesreću

Love Parade: 'Prava je sreća da smo se izvukli iz tunela'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemačka oplakuje 19-ero mladih koji su poginuli u kaosu na jednom od najpopularnijih glazbenih festivala na svijetu.

Svijeće i cvijeće za 19-ero poginulih. Tragedija na Love Paradeu glavna je tema u njemačkoj javnosti. Građani su zgroženi pogibijom mladih ljudi, koji su stradali spašavajući vlastite živote. 'Cijeli grad je u šoku. Priča se samo o nesreći. Potpuno nas je slomila. Svi se pitamo kako se to uopće moglo dogoditi,' rekla je Doris Kamm, stanovnica Duisburga.

'Treba istražiti tko je kriv. Ako je zarada ugrozila sigurnost, to se kažnjava zakonom. Ako su osigurali prostor za 300.000 ljudi, a pojavilo ih se milijun i pol, to je neprihvatljivo. Mislim da će biti smjena,' rekao je Hermann-Joseph Christoph, stanovnik Duisburga. Na udaru kritika su gradske vlasti i organizatori. Oni su dogovarali detalje najvećeg festivala elektroničke glazbe na svijetu. Oni su predvidjeli da milijun mladih ljudi do mjesta događanja stigne kroz jedan tunel.

Pročitajte i ovo Dvije osobe poginule u prometnoj nesreći u Kaštel Sućurcu Građani spasili dijete Kaštela zavijena u crno, motociklisti i mlada vozačica smrtno stradali: "Ovo je prometni terorizam, kazna bi trebala biti izravni zatvor" Eksplozija u restoranu u Kini nesreća u Kini, ima poginulih VIDEO Snažna eksplozija u restoranu uhvaćena na kameri: Pogledajte trenutak užasa

>> VIDEO: Amaterska snimka stampeda na Love Paradeu

Liječnici su demantirali prvotne informacije kako je tragediju izazvao stampedo. 19 poginulih i više od 300 ozlijeđenih stradalo je u pokušajima bježanja iz kaotične mase. Penjali su se na ograde, a zatim padali. Svjedoci se prisjećaju kaosa.

'Bilo je strašno vruće, oko 50, 60 stupnjeva. Stvarno je bilo nepodnošljivo u tunelu. Prava je sreća da smo se izvukli,' rekao je Thomas Weiler, jedan od posjetitelja Love Paradea. Prvi rezultati istrage pokazuju da su organizatori očekivali samo 250.000 ljudi. Zato su i bili iznenađeni kada je došlo do gužve u tunelu. Pokušali su ga zatvoriti, no prekasno. Bio je to posljednji Love Parade koji će se ikad održati.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene